Sözcü18 okurları İsmail Hakkı Esen'i 'başarısız' buldu

Sözcü18 okurları İsmail Hakkı Esen'i 'başarısız' buldu

Sözcü18 okurları, yaklaşık iki yıldır Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İsmail Hakkı Esen'i verdikleri oylarla değerlendirdi. Okuyucularımızın büyük ilgi gösterdiği anket bugün saat 08:45 itibariyle sonlandırıldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin yayımladığı ve yaklaşık 3 gün süren "İsmail Hakkı Esen'in Belediyecilik çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorumuza toplamda 9 bin 84 oy kullanıldı.

Okuyucularımızdan gelen 2 bin 756 oy yani yüzde 31.08'i Başkan Esen'i 'başarılı' bulurken, 5 bin 484 oy da yani yüzde 59.40'ı da 'başarısız' buldu. Anketimizde yer alan 'idare eder' seçeneği de 844 okuyucumuzun tercihi oldu ve bunun da yüzdesi 9.52.

ANKET SONUCU NE SÖYLÜYOR?
72 Saatlik anket sonuçları bize ne mi söylüyor?

Başkan Esen'i 'başarılı' bulan yüzde 31.08'lik kitle ile birlikte 'idare eder' tercihinde bulunan yüzde 9.52'lik kitleyi aynı kaba koyarsak ortaya çıkan yüzde 40.60'lık tablo yaklaşık iki yıllık görev süresinde kendini gösterebilme şansını pek de bulamayan çiçeği burnunda başkan için bize göre hayli iyimser bir tablo.

Diyebilirsiniz ki geriye kalan yüzde 59.40'lık 'başarısız' tercihinde bulunan kitleyi 'yok' mu sayacağız?

Hayır...

Tabi ki her 3 kişiden 2 kişinin Başkan Esen'i 'başarısız' bulmasını yok saymayacağız. Öyle bir lüksümüz yok. Ancak 31 Mart 2019 seçim sonuçlarına bakarsak, Başkan Esen'i seçimden galip çıkaran yüzde 46.99'luk oy oranı ile bugün Sözcü18 anketinden çıkan yüzde 40.60'lık tablo hiç de yabana atılacak bir durum değil. 

Görünen o ki, 31 Mart 2019'da Başkan Esen'e oy veren kitlenin yüzde 80'ine yakın bir bölümü verdiğin oyun arkasında. Diğer yüzde 20'lik bölüm ise 'evli evine köylü köyüne' deyiminden yola çıkarsak Başkan Esen'e duydukları güvenden 'şimdilik' kaydıyla uzaklaşmış!

Neden acaba?

Bize göre Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan ve Sözcü18 Haber Merkezi olarak kendisinden çok mu çok büyük projeler beklentisi içerisinde olmadığımız İsmail Hakkı Esen, seçim beyannamesini önüne koymalı ve hangi sözlerini yerine getirip getirmediğine ciddi ciddi bir göz atmalı.

Bunun yanı sıra her platformda dile getirdiğimiz ve kendisinin ısrarla kaçındığı "İrfan Dinç dosyası"nı vakit kaybetmeden Çankırı halkının önüne koyma çabasına soyunmalı...

Kum saati çalışıyor ve her geçen gün başkanlık koltuğunda oturacağı günler birer birer azalıyor...

Değerlendirmemizi sonlandırırken sağlam bir teşekkürü de Sözcü18 okurlarına göndermek istiyoruz.

23 Aralık 2009 tarihinden bu yana geçen 11 yıllık süreci tamamladığımız şu günlerde 12'nci yaş günümüzü kutlarken başta anketimize katılan her bir okuyucumuza şükranlarımızı sunuyoruz.

İyi ki varsınız..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
50 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler