Sözcü18, onaylanan 'Çankırı Meydanı' projesinin görsellerini yayınlıyor

Sözcü18, onaylanan 'Çankırı Meydanı' projesinin görsellerini yayınlıyor

Çankırı insanının aylardır merakla beklediği 'Çankırı Meydanı' ile ilgili projenin 'kabul edilmiş' son halini Sözcü18 Haber Merkezi elde etti... Mart ayında ilk kazmanın vurulacağı proje tamamlandığında Çankırı, yıllardır özlediği meydanına kavuşacak.

ÇANKIRI şehir merkezinde yılların getirdiği en büyük eksikliğin 'meydan' olduğu bilinirken, bugüne kadar konuyla ilgili 'tek bir adım' atılmazken, 2019'da yapılan yerel seçimlerde MHP'nin adayı olarak Belediye Başkanlığı'na seçilen İsmail Hakkı Esen'in kararlı duruşu sonucu gerçekleştirilen icraatlerle 'Çankırı Meydanı' konusunda çok önemli sorunlar 'zor ve de meşakkatli' bir süreç yaşanarak geride bırakıldı.

Öncelikle SGK'ya ait binaların tapusu 'büyük bedeller ödenerek' Belediye'ye geçti... Sonra bu binaların tahliyeleri ve yıkım işleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi... Bütün bunlar yapılırken 'yeni meydan' projesi için de alternatif çalışmalar tamamlandı... Tüm bu çalışmalar yapılırken projeye destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve bakanlık yetkilileri ile de ikili-üçlü temaslar son güne kadar sürdürüldü...

Önce ortaya çıkartılan 6 proje bir sonraki aşamada 3'e, daha sonra da 2'ye düşürüldü. 'Çankırı Meydanı' projesini 'tek'e düşüren görüşme de yakın zamanda Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile gerçekleştirildi ve nihai karar verildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin 'Çankırı Meydan projesi' ile ilgili yaptığı yoğun görüşme trafiği sonrasında elde ettiği görüntüler yerel ve ulusal medyada ilk kez yayınlanmakta.

cankiri-meydan-son-proje-sozcu18-resim-0666.jpg

TARTIŞMALARA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ
"SON NOKTA"YI SÖZCÜ18 KOYUYOR...

Ara başlıktaki tespiti yapma ihtiyacı hissettik. Çünkü, yaklaşık 20 gündür Çankırı Merkez'de MHP İl Başkanı Ahmet Kurt'un yaptığı bir açıklama ve açıklamanın yeraldığı haber sitesinde 'Çankırı Meydan projesi' ile ilgili olarak yapılan 'habere ilintili' aşağıdaki fotoğraf yayınlandı.

cankiri-meydan-resim-011.jpeg

Yayınlanan bu fotoğrafla birlikte Çankırı'da hemen hemen her zeminde bu görsel üzerinden 'Çankırı Meydanı' tartışması aldı başını gitti... Ne yazık ki tartışmaya dahil olanlar ceplerindeki telefondan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'e ulaşmayı bırakın, Belediyenin ilgili birimine dahi konuyla ilgili ulaşıp 'bilgi alma' zahmetine girmediler!

Bu süreç içerisinde haliyle Sözcü18 Haber Merkezi'nin telefonları da susmak bilmedi... Gelen telefonların önemli bir bölümü "Çankırı Meydanı ile ilgili proje onaylanmış" diyerek sizlere sunduğumuz yukarıdaki fotoğrafı bizlere gönderdiler ve "Siz neden bu konuyla ilgili haber yapmıyorsunuz? Belediye sizi de mi satın aldı?" şeklinde çirkin iddia ve yorumlarda bulunmaktan dahi geri kalmadılar!

Sözcü18 Haber Merkezi, yayına girdiği 9 Aralık 2009 tarihinden bu güne kadar geçen 13 yıldır hangi çizgide yayıncılığını sürdürüyorsa, bugün de aynı çizgisinden sapmadan okuyucusuna 'özgün ve özgür habercilik' hizmetini vermeye devam ediyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler