Sözleşmeyle satılan kız Sivasta ortaya çıktı

Sözleşmeyle satılan kız Sivas'ta ortaya çıktı

Babası tarafından sözleşmeyle satılan kız, sivasta ortaya çıktı.

Antalya’da 6 yıl önce 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.’ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satılan ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı belirtilen 19 yaşındaki E.Y.’nin koruma altında olmadığı ortaya çıktı. Sivas’ta babasının evinde bulduğumuz E.Y. kimseyle konuşmazken, annesi Gülay Y. kızını satın alan Yusuf A.’nın cinsel istismar suçundan tutuklandığını öğrenince "Biz bu olayın kapandığını biliyorduk" dedi.
 
REZALET BÖYLE ORTAYA ÇIKTI
Doğan Haber Ajansı’nın, ilköğretim okulu öğrencisi kızın babası tarafından sözleşmeyle satılması ve alan kişinin de kıza tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada ’cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanması basında geniş yankı uyandırdı. Gazeteler olayı ’Utanç’, ’Sözleşmeli sapık’, ’Utanç vesikası’, ’Sözleşmeyle kızını sattı’, ’Kölelik sözleşmesi’, ’Utanç belgesi’ manşetleriyle okuyucularına duyurdu.
 
E.Y.’nin 6 yıl önce okuldaki öğretmenine başından geçeni anlatmasıyla ortaya çıkan ’sözleşmeli satış’ olayı ile ilgili dava, Antalya ve Kemer’deki Asliye Ceza Mahkemeleri arasında görevsizlik ve yetkisizlik kararlarıyla gidip geldikten sonra nihayet Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Pazartesi günü yapılan ilk duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan E.Y.’yi 5 bin lira karşılığı sözleşmeyle alan ve tecavüzle suçlanan inşaat malzemesi ticareti yapan Yusuf A. ’cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanırken, bu kişiye kızı E.Y.’yi satan babası tutuksuz sanık Osman Y. ise duruşmaya gelmedi. Sözleşmeyle satışa konu olan ve şimdi 19 yaşına giren E.Y. de Ağır Ceza Mahkemesinde henüz ifade vermedi.
 
DHA, E.Y.’Yİ SİVAS’TA BULDU
 
Kamuoyunda infial yaratan olayın yargıya yansımasının ardından Antalya’dan ayrılan Osman Y. ve ailesine ulaşmak için harekete geçen DHA muhabirleri, eldeki ipuçlarını değerlendirdi. Osman Y.’nin, bir kez Sivas’ta talimatla ifadesinin alındığından hareket eden DHA Sivas Bürosu muhabirleri, koruma altında olması gereken E.Y. ve ailesinin Sivas’ta kaldığı evi buldu.
 
Kentin gecekondu mahallelerinin birinde iki katlı eski eve giden DHA muhabirlerine kapıyı E.Y. ve annesi Gülay Y. açtı. Karşılarında gazeteci görünce E.Y. hemen içeri kaçarken, annesi Gülay E., sorulara kaçamak yanıtlar verdi. Kızını sözleşmeyle satın alıp tecavüz etmekle suçlanan Yusuf A.’nın tutuklandığını öğrenince şaşıran Gülay Y. "Biz olayın kapandığını biliyorduk. Şimdi bu nereden çıktı. Biz bir şey bilmiyoruz" dedi.
 
Eşi Osman Y. ile görüşmek istediğimizi söyleyince, oğlu 21 yaşındaki İsmail Y. ile birlikte 4 ay önce inşaatlarda çalışmak için Antalya’ya gittiğini söyleyen Gülay Y., 5 çocuğundan 2 büyük kızının evli olduğunu, oğlu İsmail’in babasıyla inşaatlarda çalıştığını, E.Y. ve diğer iki küçük kızının yanında olduğunu söyledi. Gülay Y., tüm ısrarlara rağmen eşi Osman Y.’nin adres ve telefonunu vermedi, "Ben arayıp durumu ona bildiririm" demekle yetindi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler