SP Çankırı İl Başkanı Ünver: İktidarın eylem ve söylem uyumu bozulmuştur

SP Çankırı İl Başkanı Ünver: İktidarın eylem ve söylem uyumu bozulmuştur

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Mustafa Ünver basın açıklaması yayınlayarak “8. Olağan Büyük Kongresini 30 Ekim Pazar günü geniş bir katılımla, coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz.” dedi.

SAADET Partisi Çankırı İl Başkanı Mustafa Ünver, Türkiye'nin ihtiyacı olan adalet, refah, huzur ve kardeşliği tesis etmek için, insanların gün geçtikçe sönmekte olan umudunu yeniden canlandırmak istediklerini belirterek, "Saadet Partisi olarak amacımız, toplumumuzun tüm kesimleri için insanca yaşamın mümkün olduğu huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir Türkiye’dir." dedi.

Saadet Partisi Çankırı İl Başkanı Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstiyoruz ki, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu aziz vatanımızın hiçbir tarafında, hiçbir bölgesinde baskı, zulüm, hukuksuzluk, ahlâkî, ekonomik, sosyal, siyasal krizler ve buhranlar olmasın. Rüşvet ve yolsuzluklarla birlikte adaletsiz gelir dağılımı nedeniyle, bir taraftan bir takım iktidara yakın kimseler zenginleşirken, gece-gündüz çalıştığı halde her geçen gün füze olup şahlanan enflasyonla halkımızın alın teri sömürülmesin. Memurumuz, esnafımız, emeklimiz, dar gelirlimiz yoksulluğun pençesine terkedilmesin. İstiyoruz ki gençlerimiz gün be gün doğduğu ve doyduğu bu topraklara küsmesin.”

"İKTİDAR KAŞIKLA VERDİĞİNİ KEPÇEYLE GERİ ALIYOR"

Ekonominin arsadan, borsadan, ranttan, faizden değil; gerçek manada halkın alım gücünü ve refah düzeyini yükseltecek üretimden beslenmesi gerektiğini söyleyen İl Başkanı Ünver sözlerine şöyle devam etti:

"Seçime 7-8 ay kala çıkmışlar 'geç kalmışlık sendromu' ile yıka döke ekonominin temellerine ve mali disiplinine zarar vererek şekilde vaatlerde bulunuyorlar. Sanki 20 yıldır iktidarda başkaları varmış gibi 'Rüşveti, yolsuzluğu ve yoksulluğu biz hallederiz, biz önleriz. Hazırlık içerisindeyiz' diyerek yeniden yetki talebinde bulunmaktadırlar. Bu sözler, 20 yıldır bu konularda ciddi tek bir adım atmadıklarının açık bir itirafı olduğu gibi aynı zamanda yaşanan toplumsal, ekonomik, sosyal çürümüşlüğü de kabullenmek demektir.

Bir ülke için rüşvetin, yolsuzluğun, yoksulluğun had safhada olması ve önlenemiyor olması büyük bir tehdittir. Sayın Cumhurbaşkanı bunu ne zaman söylüyor? Yirmi yıl sonra. 'Problem var, rüşvet, yolsuzluk, yoksulluk var. Çözeceğim, halledeceğim' diyor. Ne zaman çözecek? 'Bana bir dönem daha yetki verirseniz.' Peki o zaman 20 senedir iktidarda olan siz değil misiniz?

"İKTİDARIN EYLEM VE SÖYLEM UYUMU BOZULMUŞTUR"

İktidar güvenilirliğini, eylem ve söylem uyumunu kaybetmiştir. Halkımız, israf ve savurganlığı, rüşvet ve yolsuzluğu, enflasyon ve yoksulluğu bu iktidarın önleyeceğine artık güvenmemekte, vaatlerine itibar etmemektedir. Buna karşılık inanıyoruz ki, yeni dönemde şeffaf ve denetlenebilir adil bir devlet anlayışı inşa edilecek, partizanlık ve yandaşlık yerine ehliyet ve liyakat esas alınacaktır.

Bu cümleden olarak Saadet Partimiz, 30 Ekim Pazar günü 81 il ve 973 ilçemizden teşkilat mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremizle, heyecanımızı pekiştireceğimiz, azim ve gayretimizi daha da artıracağımız bir ivme kazanacaktır.

Seçimlere ve iktidara hazırlık çalışmalarımızı taçlandıracağımız bu kongremizin partimize, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor; kıymetli teşkilat mensuplarımızı ve kıymetli hemşehrilerimizi kongremize davet ediyor, sağlık, afiyet, huzur ve esenlikler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler