Stajda ölüm! Biri 14 diğeri 15 yaşında...

Stajda ölüm! Biri 14 diğeri 15 yaşında...

İki hafta içinde iki çocuk staj yaptıkları iş yerlerinde hayatlarını kaybetti. Art arda yaşanan ölümler mesleki eğitim adı altında ağır koşullarda çalıştırılan çocukların durumunu da gözler önüne serdi...

İSTANBUL Büyükçekmece'de 14 yaşındaki Arda Tonbul, 9 Ocak Salı günü staj yaptığı metal, demir ve çelik alanında faaliyet gösteren iş yerinde, saç büküm makinesinde çalıştığı sırada kafası sac büküm makinasına sıkıştı.

16 dakika boyunca makine sıkışmış halde kalan 14 yaşındaki çocuk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

BİR ÖLÜM HABERİ DE KÜTAHYA'DAN

Arda'nın ölümü hafızalarda tazeliğini korurken bir çocuk işçi ölümü daha yaşandı. Kütahya'da, staj gördüğü atölyede üzerine sunta blokları devrilen 15 yaşındaki Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi İç Mekan Mobilya Teknolojisi Dalı 9. sınıf öğrencisi Erol Can Yavuz, üzerine sunta bloklarının devrilmesi sonucu ağır yaralandı.

Çalışanlar tarafından suntaların altından çıkarılan Yavuz, olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yavuz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Peş peşe gelen ölümler mesleki eğitim adı altında ağır ve güvencesiz şartlar altında çalışmaya zorlanan çocukların yaşadıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

erol-can-yavuz-resim-02.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler