Starlink Türkiye'de var mı? Starlink internet fiyatları ne kadar?

Starlink Türkiye'de var mı? Starlink internet fiyatları ne kadar?

Starlink internet fiyatı ne kadar? Starlink Türkiye'de var mı? Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in uydu internet projesi Starlink'in fiyatları belli oldu. Şirket ayrıca 2021 yılında kullanıcı sayısını 10'a katladığını da duyurdu.

STARLINK NEDİR?

Son zamanlarda merak edilen Starlink uyduları gündemde yer aldı. Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uyduları, Hakkari, Adıyaman, Gümüşhane, Şanlıurfa, Erzincan, Van, Elazığ gibi illerde görüntülendi. Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı olarak tanımlanmakta. CEO Elon Musk açıklamalarında, projenin düşük maliyetli küresel geniş bant internet yetenekleri için önemli bir talebi karşılayacağına değindi.

STARLINK INTERNET FİYATI NE KADAR?

SpaceX’in geniş bant internet hizmeti Starlink, fiyatlarını güncellediğini açıkladı. Müşterilere gönderilen yeni duyuruda, artan enflasyonun maliyetleri etkilediğinin ve bu yüzden Starlink terminallerinin ve aylık hizmet fiyatlarını arttığı belirtildi.

PC Mag tarafından hazırlanan rapora göre, önceden kayıt oluşturarak Starlink kiti satın almak isteyen müşteriler 549 dolar ödemek zorunda (eski fiyat 499 dolardı). Ayrıca 23 Mart’tan itibaren alınacak yeni siparişler ise 599 dolara mal olacak.

STARLINK INTERNET FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son zamanlarda pek çok sektör enflasyona bağlı olarak fiyat güncellemesine gidiyor. SpaceX, uydu internet hizmeti Starlink’te yapılacak bazı değişikliklerin altında enflasyonun yattığını dile getirdi. Yeni güncellemeyle birlikte internet hizmetinin aylık ücreti 99 dolardan 110 dolara çıktı.

Ancak SpaceX’in gönderdiği nota göre müşteriler artan fiyatları kabul etmezse istedikleri zaman aboneliklerini iptal edebilir, ayrıca Starlink donanımlarını 200 dolara varan geri ödeme karşılığında iade edebilir. Starlink kitlerini son 30 gün içinde alan müşterilere ise tam para iadesi yapılacak.

Ek olarak Starlink Premium müşterilerinin fiyat artışlarından etkilenmeyeceği öğrenildi. Bu yılın başlarında başlatılan Premium hizmeti 2500 dolarlık bir kit ve aylık 500 dolar abonelik ücretine mal oluyor. Daha çok ofis kullanıcıları tarafından tercih edilen Premium abonelik, 150-500 Mbps indirme/yükleme hızı vadediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler