STK’lar ve vatandaş İsrail’e tepkili!

STK’lar ve vatandaş İsrail’e tepkili!

Çankırı’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Çankırı Güçbirliği Platformu

tarafından bugün Cuma namazı sonrasında Hoca Ahmet Yesevi Camii önünde İskenderun’da şehit olan er’ler ve uluslar arası sularda Mavi Marmara gemisinde ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve ardından "İsrail ve Terörü lanetleme mitingi’’ yapıldı.

Çankırı Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu güçbirliği platformunca organize edilen miting, Kucaklama Taşı mevkiinde başladı. Atatürk Anıtına kadar yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, ''İsrail şaşırma sabrımızı taşırma'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'', ''Şehidim hakkını helal et'', ‘’Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’’, ‘’Katil ABD, katil İsrail’’ sloganları atarken başka bir grup da İsrail bayrağını yakarak yürüyüşe dahil oldu.

Anıt alanında Çankırı STK Güçbirliği Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten, yaptığı basın açıklamasında, ‘’Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör, son günlerde iyice artmıştır. Bebek katilleri; ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi katletmeye devam ediyor. İskenderun’daki olay aylardır hazırlığı yapılan ve uygulanan eli kanlı terör saldırılarıdır. Bu saldırıların işaretleri çok önceden verilmiştir’’ dedi.

‘’Silahsız, masum insanlara karşı kullandığı insanlık dışı yöntem ve zorbalık karşısında sessiz kalanların, verdiğimiz şehitler karşısında aynı sessizliklerini koruması, dünyadaki terörü cesaretlendiren kaynağın da adresini adeta ifşa etmektedir’’ diyen Çelikten, Gazze’ye yardım götüren gemiye uluslar arası sularda yapılan saldırının insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Uluslar arası sularda yapılan silahlı saldırı, sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi, İsrail’in hukuk tanımaz, terörist uygulamalarının geldiği son nokta olmuştur. Burada; yalnızca masum insanlara değil insanlığa kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir.’’

Miting yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ÇANKIRI BELEDİYE MECLİSİ DE "KINAMA" KARARI ALDI
3 Haziran Perşembe akşamı toplanan AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili Çankırı Belediye meclis üyeleri İsrail’in Filistinlilere insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yaptığı çirkin saldırıyı oybirliği ile aldığı kararla kınadı.

Belediye Meclisinin 03.06.2010 tarih ve 120 sayılı kararı ile kamuoyuna duyurulması istemiyle aldığı İsrail’i kınama karar metni şöyle:

“Çankırı Belediye Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin Meclis Üyeleri, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin 31 Mayıs 2010 Pazartesi sabahı, çoğunluğu Türk olan, 32 ülke vatandaşının bulunduğu insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yaptığı ve çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınamaktadırlar.

Aynı tarihte İskenderun Deniz Üs Komutanlığına PKK terör örgütünce yapılan hain saldırıda zamanlama olarak oldukça manidar olup bu saldırıda her zaman olduğu gibi amacına ulaşamayacaktır. Her iki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler