Su sayacı için ek süre geliyor!

Su sayacı için ek süre geliyor!

300 bin çiftçiye müjde...

Yeraltı suyu kullanan 300 bin çiftçiye sayaç müjdesi geldi. Su kuyularına taktırılacak sayaçlar konusunda 25 Şubat’ta dolan süre uzatılıyor.

AK Parti’nin önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında, çiftçiyi isyan ettiren “sayaç krizi” tartışıldı. Erdoğan’ın da talimatıyla, yeraltı suyu kullanılan kuyulara sayaç takılması konusunda çiftçiye verilen ve 25 Şubat’ta dolacak süreyi uzatan yasa teklifi Meclis’in öncelikli gündemine alındı. Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta öncelikle görüşülecek teklif, süre uzatımı konusunda Bakanlar Kurulu’na yetki veriyor. Bakanlar Kurulu’nun da, DSİ’nin de görüşü doğrultusunda bu süreyi 2 ya da 3 yıl uzatması bekleniyor.
 
KUYULAR KAPANACAKTI
 
AK Partili bir yönetici, “Yeraltı suyu kullanan 300 bin çiftçinin sadece yüzde 6’sı sayaç taktırmış. Bu konuda verilen süre de 25 Şubat’ta doluyor. O zamana kadar bir düzenleme yapılamazsa sayaç taktırmayanlarla birlikte taktıranlar da kaç kullanıcı durumuna düşüp kuyularının kapatılması durumuyla karşılaşabilecek. Bu durumu ortadan kaldırmak için süre uzatımına gidiyoruz. Bunun için de süre uzatımına ilişkin Meclis’te bekleyen teklifin süratle Genel Kurul’dan geçirilip yasalaştırılmasını kararlaştırdık” dedi.
 
ÇİFTÇİLERİMİZ SU SAYACI TAKMAKTAN KURTULACAK
 
Öte yandan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, çiftçilerin zirai amaçla kullandıkları su kuyularında sayaç takma mecburiyetinden kurtulacaklarını söyledi.
 
Milletvekili Soysal, Yozgat’ta olduğu gibi diğer illerde de zirai amaçlı olarak yeraltı sularını kullanan çiftçilerin yaşadığı ölçüm sistemleri sayaç kurma zorunluluğu getirilmesi sorununu çözmek için kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.
 
Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonunda görüşülen ve kabul edilen kanun teklifi, Genel Kurul'da da kabul edilirse hangi bölgelerde ölçüm sistemleri kurulması gerektiğine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) teklifi ile Bakanlar Kurulu karar verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler