Suat Kılıça evi siz mi aldınız?

Suat Kılıç'a evi siz mi aldınız?

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Aldan, "Suat Kılıç'ın aldığı evin parası bakanlığınız bütçesi tarafından mı karşılandı?"diye sordu. 
 
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, bu yazıdan hareketle, iddiayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sordu. Önerge veren Aldan, şu soruların yanıtlanmasını istedi: 
 
'PARAYI BAKANLIĞINIZ MI ÖDEDİ?'
 
Son günlerde yazılı ve görsel basında, bakanlığınız tarafından tarihi evlerin restorasyonu ve bu tarz yapıların korunması için‘tescilli yapılara ilişkin fon’ adı altında bir fon oluşturulduğu ve bu tarz yapıları alıp restore edecek kişilere hibe adı altında bu fondan ödeme yapıldığı haberleri sıkça yer almaktadır. Bu çerçevede;
 
1- Bakanlığınız bünyesinde bu tarz bir fon var mıdır? Varsa ne zaman kurulmuştur? Destek veriliyorsa bu ödemeler Bakanlığınızın Bütçe cetvelinde hangi kaleminde gösterilmektedir?
 
2- Türkiye genelinde il il tescilli yapılara ilişkin fon’dan yararlanan kişi ve kuruluşların listesini bakanlığınız internet sitesi olan www.kultur.gov.tr 'de yayınlanmakta mıdır? Yayınlanmıyorsa yapılan ödemelerin miktarlarını isim-isim açıklamayı düşünüyor musunuz?
 
3- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hamamönü’nde almış olduğu 2 adet tarihi evin restorasyonu için tescili yapılara yardım fonu'ndan yararlanmış mıdır? Bu tarz bir ödeme yapıldıysa yapılan ödemenin miktarı ne kadardır? (gercekgundem)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler