Sular altındaki Pakistanda gönüllü bir Çankırılı

Sular altındaki Pakistan'da gönüllü bir Çankırılı

İl Sağlık Müdürlüğünde Çevre Sağlık Şube Müdürü olarak görev yapan Kadir Şahin 27 Aralık"tan bu yana sular altında bulunan Pakistan'ın Dereallah bölgesinde.

Ağustos 2010'da sular altında kalan Pakistan'da yardım elini uzatan Türkiye'den giden Sağlık Bakanlığı görevlileri arasında gönüllü bir Çankırılı mevcut: Kadir Şahin.

İl Sağlık Müdürlüğünde Çevre Sağlık Şube Müdürü olarak görev yapan Kadir Şahin 27 Aralık 2010 tarihinden bu yana sular altında kalan Afganistan ile Pakistan sınırı arasında bir bölge olan Bercüşten eyaletinin Dereallah kentinde görev yapmakta.

BÖLGEDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN

2 doktor, 2 pratisyen hekim olmak üzere 14 kişilik ekiple birlikte bölgede altyapı ve belediyecilik hizmeti vermeye çalışan Kadir Şahin, "Buraya gönüllü olarak geldim. Bizden başka bir ekip daha mevcut. Ekipte bulunan diğer arkadaşlarla birlikte yoğun bir mesai vermekteyiz. Ben de altyapı, kanalizasyon ve temiz su elde etme konusunda çalışmalar yapıyorum" dedi.

BOŞ ÇADIRLARI SİLAHLI ASKERLER BEKLİYOR!
Bölgede başta Türk Kızılayı olmak üzere Çinliler'in oluşturduğu çadırkentlerin bulunduğuna dikkat çeken  Şahin "Kızılayımız oldukça sağlam ve düzenli bir çadırkent oluşturmuş. Ancak ne var ki bu çadırkentler halen boş durumda. Pakistan ordusuna mensup silahlı askerler bu boş çadırlar önünde nöbet tutmakta! Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasındaki koordinasyonsuzluk ve güvenliğin sağlanamayışı en büyük eksiklik. Bu durum daha ne kadar sürer bilemiyorum" dedi.

Özellikle Türkiye'den ülkeye gelen gıda, ilaç ve giyecek yardımlarının her yerde yığılı olarak bulunduğuna dikkat çeken Şahin "Bu yardımların dağıtımı sırasında yaşanan kargaşa, can kayıplarına neden olabilecek düzeyde. Bu yüzden yardım malzemeleri dağ gibi yerinde duruyor" derken kendi güvenliklerini de başta yerel polis olmak üzere Pakistan ordusu askerlerinin sağladığını ifade etti.

BÖLGE TAMAMEN ÇÖL VE SU İLE KAPLI
Bulunduğu Bercüşten eyaleti Dereallah bölgesinin tamamen çöl olduğuna işaret eden Şahin "Gözünüzün alabildiği yer çöl. Bununla birlikte sel felaketinin ortaya çıkardığı su. Suların bir kısmı çekildi ancak bölge sular altında. Havadan yaptığımız keşif uçuşlarında gözünüzün alabildiği her yer ya kum ya da sula kaplı. Buna rağmen bölgede temiz içme ve kullanım suyu eksikliği yaşanmakta. Susuzluk her türlü hastalığa kapı açıyor. İnsanların üstü başı yara bere içinde. Banyo yapamamaktan dolayı her türlü cilt hastalığı yaygı. Halen bölgede 30 bin civarında insan mevcut. Bugünkü Çankırı'nın yerleşim alanı kadar bir alanda çadırkent kurulmuş durumda. Bölgede bizden başka 14 kişilik başka bir hastane ekibi daha var. Bizler ilkyardım ve altyapı hizmetleri verirken, onlar daha ağır hastaların tedavilerini gerçekleştiriyorlar." dedi.

ÜLKEMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRDÜM
Görev yaptıkları yerde alt katı sular altında kalmış bir hastanenin 2'nci katında konuşlandıklarını ifade eden Kadir Şahin, "28 Şubat'ta ülkeme döneceğim. Ancak burada yaşadıklarımdan ve gördüklerimden sonra, Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü bir kez daha görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Burada Türkiye'den başka ülke yok! Avrupa devletlerinin esamesini görmedim. Birkaç Alman ve İngiliz gönüllü doktorun dışında o ülkelerin ne kendileri ne de yardım kuruluşları buralarda yoklar" dedi. Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah'a şükür ederek en iyi hizmeti vermek için arkadaşlarla birlikte ekip ruhu ile milletmizi ve devletimizi temsil etme çabasındayız. Bu vesile ile sizlerin aracılığıyla bütün Çankırı halkına saygı ve selamlarımı sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler