Sümeyye Erdoğan'a suikast yapılacağı iddiası da yalan çıktı

Sümeyye Erdoğan'a suikast yapılacağı iddiası da yalan çıktı

Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağı iddiasına 7 yıl sonra takipsizlik kararı verildi. Umut Oran, “Kumpas çöktü” dedi. Çöken kumpas şimdi failini arıyor: Kim yaptı?

Bundan tam 7 yıl önce, 17 Şubat 2015 günü; Star, Akşam ve Güneş gazeteleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast’ manşetiyle çıkmışlardı.

Haberde o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Umut Oran ile bugün firari FETÖ'cü olan Emre Uslu ve Fuat Avni kullanıcısı arasında Twitter’ın DM (direkt mesaj) bölümü üzerinden söz konusu suikast iddialarını yazıştıkları öne sürülmüştü.

Adı geçen gazetelerde çıkan haberleri ihbar kabul eden savcılık, suikast iddiasının yanı sıra haberde adı geçen Umut Oran ve diğerleri hakkında da re’sen soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Ankara ve İstanbul Emniyetinin Siber ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerine yazı yazarak haberde geçen yazı içeriklerinin doğru olup olmadığını sordu.

“HABER VE İÇERİĞİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Sözcü'de yer alan habere göre, gelen cevap yazılarında, Umut Oran’a ait olduğu iddia edilen yazı içerikleriyle ilgili somut tespit yapılamadığı, herhangi bir bilgi ve belgeye ulaşılamadığı bildirildi.

yalan-mansetler-star-takvim-resim-02.jpg

Tüm kurumlardan yazışma içeriklerinin sahte olduğuna ilişkin bilgi alan savcılık soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Gerekçesinde ise “Bir kısım yayın organlarına servis edilen ve ‘Sümeyye Erdoğan’a Suikast’ başlığı ile yayımlanan haberlerin ve haber içeriklerinde yer verilen Twitter yazışmalarının gerçeği yansıtmadığı, olayda dahli bulunan herhangi bir şüpheliye ulaşılamadığı, bu haberlere konu iddiaların doğru olmadığı anlaşılmaktadır” denildi. 

Umut Oran yaşanan yeni gelişme sonrası Sözcü’ye yaptığı açıklamada, "Türk siyaset tarihinin görüp göreceği en büyük, en dehşet verici, en alçakça iftira kampanyası böylece sona ermiş ve tarihe büyük bir karar leke olarak geçmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler