SUMİTOMO grevde

SUMİTOMO grevde

Genel Başkan Süleyman Akyüz ve Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya grevle ilgili açıklamalarda bulundu.

SUMITOMO Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda Petrol-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması neticesinde bugün öğle saatlerinde başlayan grevle ilgili Genel Başkan Süleyman Akyüz şöyle konuştu:

"Bu bölgede tabii ki ilk defa böylesi bir grev yaşanıyor. Grev, bizim amacımız değildir; aracımızdır. Toplu sözleşme müzakere süreci normal seyrinde devam etti ancak ücrette ve birtakım maddelerde anlaşamadığımız için dün akşam 6 saat süren müzakere neticesinde istenilen noktalara gelemediğimizden bugün itibarıyla greve çıktık. Bundan sonrası işverene ait. İşveren taleplerimize yakın bir noktaya gelip bizi çağırdığı zaman geleceğiz. Afaki şeyler istemedik, Türkiye standartlarında ve oldukları lige göre taleplerde bulunduk. İşçinin hakkını istedik. Verirlerse hem Sumitomo işçisinin hem de Çankırı halkının mutlu olacağını düşünüyorum."

img-20240529-wa0005-001.jpg

Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya ise: "Lastik işlerinin ücretlerinden çok uzakta kalıyor kâr edemediğini söylüyor ama sürekli yatırım yapıyor. İşçilerin emeği ile kendisini büyüterek işçileri açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Umarım bu tutumundan en kısa zamanda vazgeçer SUMITOMO işçisinin emeğinin karşılığını verir. Biz grevden yana değiliz grevi bir araç olarak kullanıyoruz. İnşallah en kısa zamanda gelirler sözleşmeyi bağlatırız. Bütün SUMITOMO işçisi de bayrama huzurlu bir şekilde girer." dedi.

img-20240529-wa0006-001.jpg

img-20240529-wa0002-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
35 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler