Sumitomo Rubber AKO'da 'grev' kararı

Sumitomo Rubber AKO'da 'grev' kararı

Yakınkent Organize Sanayi'de faaliyet gösteren Sumitomo Rubber AKO Lastik fabrikasında çalışan Petrol-İş Sendikası üyesi 2 bin 100 işçi, işverenle sürdürülen toplu iş sözleşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle 15 Haziran'da greve gidiyor.

Uzunca bir süredir devam eden maaş zammı anlaşmazlığı sonunda 1 Mayıs’ta meydanlara çıkan ve anlaşmazlık halinde 'grev kararı' alacakları konusunda işvereni uyaran Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası işçileri adına 15 Haziran’da 'grev kararı' aldıklarını açıkladı. Şube Başkanı Topçu, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası ve Petrol-iş Sendikası ile 2 bin 100 çalışan adına yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nde, uzlaşma sağlanamaması üzerine 12 Mayıs 2022 tarihi itibariyle Sumitomo Rubber AKO işyerinde GREV kararı resmi olarak ilan edilmiştir.

15 Haziran tarihi için GREV kararı aldık. Bugüne kadar taleplerimizin yerine getirilmesini bekledik ama maalesef bu olmadı. İşveren, bu sözleşmede yapacağı maaş zammını geçen seneki zamsız asgari ücret üzerinden yapmak istiyor. Bizim asıl karşı çıktığımız konu bu zaten. Bu sene aldığımız maaş üzerinden imzalamamız gereken sözleşmeyi neden geçen seneki asgari ücret üzerinden imzalayalım, bu bizlere çok saçma geliyor. İşverenin böyle bir teklifle karşımıza gelmesi bile çok mantıksız.

Ayrıca bazı sosyal haklarımızda da artışlar istiyoruz, işveren buna da olumsuz bakıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz, GREV için belirlediğimiz tarihe kadar uygun şartlarda anlaşmaktan yanayız. Ancak yine de anlaşma sağlanamazsa 15 Haziran’da GREV'e gidiyoruz. Bugüne kadar büyük fedakârlıklar göstererek çalıştık, fabrikayı çok güzel yerlere getirdik. Ama artık işverenin de bunu görmesini ve çalışanlarına hak ettiği maaş ile hak ettiği sosyal hakları vermesini istiyoruz. Türkiye’deki Lastik Fabrikaları arasında en az maaş alan biziz. Artık bu haksızlığa bir son verilmesini istiyoruz doğal olarak.

Lastik emekçisinin refah seviyesini yükseltecek, yaşanan enflasyona ezdirmeyecek bir ücret seviyesini elde edinceye  kadar masada da, sahada da mücadele devam edecektir. Umudumuz ve beklentimiz anlaşmaktan yana ama şayet anlaşamazsak da GREV'den kaçmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu 1 aylık süreçte Talepler karşılanmaması halinde 15 Haziran sabahı GREV uygulaması başlayacaktır. Tüm Sumitomo emekçilerine ve Çankırı halkına hayırlı uğurlu olsun.

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ,
GREV HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ..."

sumitoma-grev-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
46 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler