Sumitomo'da sendika ile işveren 60 gündür uzlaşamadı

Çankırı / Yakınkent OSB'de kurulu Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 2 bin 100 işçi, 11 Ocak'tan bu yana toplu iş sözleşme masasında anlaşma sağlanamadığından, son 3 gündür vardiya değişimlerinde eylem gerçekleştiriyor.

Çankırı Yakınkent Organize Sanayide faaliyet gösteren Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 2 bin 100 işçinin temsilcisi Petrol-İş Sendikası ile işveren arasında 11 Ocak 2022 tarihinden bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma düzeyine ulaşılamadı.

Sendika; ücret zammı ve sosyal haklarda iyileştirme taleplerine yaklaşık 60 günden bu yana olumlu bir yanıt alamayınca, 3 vardiya olarak çalışan işçiler son üç gündür mesai çıkışlarında fabrika içerisinde 'protesto eylemi' gerçekleştiriyorlar.

Sendikalı işçiler fabrika içerisindeki protesto eylemleri sırasında "İş emek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" ve "İşveren şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları attıkları görüldü.

ÇALIŞAN İŞÇİLER TOPLU İŞ SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN
BİR AN ÖNCE SONUÇLANMASINI İSTİYOR

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Petrol-İş Sendikası temsilcileri; "Ülkenin bulunduğu ekonomik koşullardan olumsuz etkilenen Sumitomo çalışanları büyük zorluklar içerisinde hayatlarını idame ettirebilmenin gayretinde.  Çalışanlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması ve fabrikadaki iş barışının sağlanması adına Sumitomo yönetiminin bir an önce masaya oturarak yeni sözleşmeyi imzalamasını bekliyoruz" dediler.

Sumitomo işçisinin fabrika içerisinde gerçekleştirdiği protesto eylemlerine ve sendikanın çağrısına işveren konumundaki fabrika yönetiminin nasıl yanıt vereceği merakla bekleniyor...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler