Süreyya Ayhanın heykeli de tel tel dökülüyor

Süreyya Ayhan'ın heykeli de tel tel dökülüyor

Pistlerden ömür boyu men cezası alan Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi

milli atlet Süreyya Ayhan’a bir darbe de doğup büyüdüğü kent olan Çankırı'dan. 

Karatekin gazetesinde yer alan habere göre, ünlü atletin 2003 yılında Çankırı'ya dikilen heykeli bugün için içler açısı durumda. Kastamonu yolu üzerinde bulunan heykel daha öncede göze hoş gelmeyen görüntülerle yerel ve ulusal basına yansımıştı. Aradan geçen süre zarfından heykel ve heykelin altında bulunan dünya figürü bakımsızlıktan adeta dökülür vaziyette.

Avrupa şampiyonluğunu kazandığında eline aldığı al bayrakla gözleri yaşlı bir şekilde sevinç gösterisi yapan Süreye Ayhan’a Çankırı da sevgisi göstermiş ve heykelini kentin ortasına dikmişti. Aradan geçen süre zarfında milli atlet Ayhan sadece pistlerde değil Çankırı’da da yavaş yavaş yıkılıyor.

BU HANGİ ÜLKENİN BAYRAĞI
Avrupa şampiyonluğunu kazandığında elindeki Türk Bayrağı ile sevgi gösterisi yapan Süreyya Ayhan'ın bu mutlu anının temsil edildiği heykel Kastamonu yolu üzerine yapılmıştı. 2003 yılında yapılan bu heykel bugün için bakımsızlıktan artık dökülürken, üzerinde taşıdığı al bayrak da zamanla değişti. Fotoğrafta görüleceği üzeri Türk Bayrağın da bulunan 5 kenarlı yıldız zamanla 3 kenar olmuş bir durumda. Türkiye ve Çankırı’nın gururu olan Süreyya Ayhan heykelinin ve üzerinde taşıdığı Türk Bayrağının hali bugün için içler acısı bir durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler