Suriye'de korkunç IŞİD katliamı

Suriye'de korkunç IŞİD katliamı

Suriye rejimi, IŞİD militanları tarafından ülkenin kuzeydoğusundaki Deyr ez-zor kentinde gerçekleştirilen katliamda 300 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Bölgeden çelişkili haberler gelirken, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, terör örgütünün ele geçirdiği el Baghaliyeh mahallesinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 400 sivili kaçırdığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, dün gün boyunca düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin büyük kısmının yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olduğunu öne sürdü. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları, terör örgütünün şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıkladı.

İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, kaçırılanların tümünün Sünni olduğunu aktardı. Abdülrahman kadın, çocuk ve rejim yanlısı savaşçıların ailelerinin IŞİD kontrolündeki başka alanlara naklediğini de sözlerine ekledi.


Foto: Reuters
Şam’ın iddiaları doğrulanırsa, bu, terör örgütü IŞİD’in bir gün içerisinde gerçekleştirdiği en kanlı katliamlardan biri olacak.

VURULARAK VE BAŞLARI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜLER

İzleme Örgütü, dün yaptığı açıklamada, en az 135 kişinin öldürüldüğünü belirtmişti. Bölgedeki aktivistler aracılığıyla Suriye iç savaşının tüm ayrıntılarını belgeleyen İzleme Örgütü, katliamda öldürülenlerin yaklaşık 80′inin asker ve Şam rejimi yanlısı milisler; geri kalanının ise siviller olduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, katliam kurbanlarının çoğunun vurularak ya da başları kesilerek öldürüldüğü bilgisi de paylaştı.

RUSYA VE ABD’NİN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Suriye’deki katliam, Rusya’nın bölgeye uçaklarla yardım göndermesinden bir gün sonra yaşandı. Öte yandan, rejim güçleri, ülkenin kuzeyindeki Halep vilayetinde IŞİD’e yönelik operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. Ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’in fiili başkenti Rakka’yı vuruyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Deyr ez-zor’un kuzey ucuna doğru ilerlediğini ve el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiğini açıkladı. IŞİD ise üyelerinin Deyr ez-zor’da rejim güçlerine yönelik intihar saldırıları gerçekleştirdiğini ve el Baghaliyeh ile başkaca bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler