Suriye'de pazar yerine saldırı: En az 82 ölü

Suriye'de pazar yerine saldırı: En az 82 ölü

Suriye'de rejim güçlerine ait bir uçak, başkent Şam'da muhaliflerin kontrolünde olan bölgedeki bir pazar yerine hava saldırısı düzenledi.

Dünya ajanslarının "son dakika" geçtiği bir dizi saldırı sonucu çoğu sivil en az 82 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla da yaralı var. Geçen günlerde de rejim güçlerine ait bir savaş uçağı İdlib'de pazar yerini bombalamış, saldırıda 30 sivil hayatını kaybetmişti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, muhaliflerin kontrolünde bulunan Doğu Guta bölgesindeki Duma'da kalabalık bir pazar yerine düzenlenen saldırıda en az 82 kişinin öldüğünü, 200'den fazla yaralı olduğunu duyurdu.

AFP'nin haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, "Duma'nın merkezinde rejim güçleri bir pazar yerine en az altı hava saldırısı gerçekleştirdi" dedi. Abdülrahman, "ilk saldırının ardından yöre sakinlerinin yaralılara yardım için bölgeye gittiğini, tam o sırada diğer saldırıların yaşandığını" söyledi.

AMBULANSLAR YETMİYOR, HASTANELER DOLDU 
Mazen El Şami adıyla anılan Dumalı bir aktivist, Associated Press haber ajansına Skype üzerinden yaptığı açıklamada, "Durumun katastrofik olduğunu" söylerken, ambulanslar yetmediği için yaralıların özel araçlarla hastanelere taşındığını ve hastanelerin de dolduğunu aktardı. El Şami, cami hoparlörlerinden kan bağışı için çağrı yapıldığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ise Suriye ordusuna ait savaş uçağının, pazar yerini "vakum bombasıyla" vurduğunu duyurdu. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejimin Duma'da pazar yerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırıyı doğrularken, olayın ardından halk arasında büyük korkunun meydana geldiğini belirtti.

duma-suriye-saldiri-resim-08-001.jpg

cmip0ejwiaerhln-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler