Suudi Arabistan Kralı Selman’dan halka 2 maaş ikramiye

Suudi Arabistan Kralı Selman’dan halka 2 maaş ikramiye

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, göreve gelmesi sebebiyle devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 2 maaş ikramiye ödenmesini emretti.

Kral Selman, devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 2 maaş ikramiye ödenmesine, sivil mahkumlara kamu haklarından kaynaklanan 500 bin Suudi Arabistan Riyali’ni (yaklaşık 133 bin dolar) aşmayan para cezalarının affedilmesine, af kapsamındaki yabancı uyrukluların da sınır dışı edilip, haklarında ülkeye giriş yasağı konulmasına karar verdi.

SÜPER LİG TAKIMLARINA PARA YARDIMI
Elektrik ve su hizmetlerine yönelik projelerde harcanmak üzere 20 milyar riyal tahsis edilmesini kararlaştıran Selman, ülkede kayıtlı tüm edebiyat kulüpleri ve süper lig takımlarına onar, birinci lig takımlarına beşer milyon ve ülkede kayıtlı diğer takımların her birine ise 2 milyon riyal ikramiye ödenmesi talimatını verdi.

ENGELLİLERİ DE UNUTMADI
Sosyal güvenlikten yararlananlar ve engellilere de 2 maaş ikramiye ödenmesini emreden Selman, Sosyal İşler Bakanlığı’nda kayıtlı yardım kuruluşlarına destek için 2 milyar, Dayanışma Kooperatifleri Konseyi’ne 200 milyon ve kayıtlı ihtisas meslek birliklerinin her birine 10 milyon riyal ödenmesini kararlaştırdı.

TWITTER’DAN SESLENDİ: “HALKIMIN HAKKINI NE YAPSAM ÖDEYEMEM”
Kral Selman, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, din ve vatana hizmet için Allah’tan yardım dilediğini belirterek, halkının hakkını ne yaparsa yapsın ödeyemeyeceğini söyledi. Selman, “Değerli halkım, ne yaparsam yapayım sizin hakkınızı ödeyemem. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Dine ve vatana hizmet için Allah’tan bana ve sizlere yardım etmesini dilerim. Dualarınızda beni unutmayın” dedi.

TWITTER’DA TAKİPÇİ SAYISI HIZLA ARTTI
​Kralın tweetine yoğun ilgi gösteren halk, iki saat içinde mesajı 175 bin kez retweet etti. Kral Selman, tahta çıkışı münasebetiyle 30 milyar dolar tutarındaki 2 maaş ikramiye duyurusunun ardından yayınladığı mesajla insanların Twitter üzerinden odağı haline geldi. Görevinin 6. gününde Twitter hesabında takipçi sayısını 760 bin kişi artıran Selman’ın 1 milyon 860 bin takipçisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler