Suudi Arabistan’a ait 20 jet İncirlik üssüne indi

Suudi Arabistan’a ait 20 jet İncirlik üssüne indi

Suudi jetleri önce keşif çalışması yapacak ardından Suudi güçlerinin Suriye'de havadan operasyon, hatta karadan operasyon yapmaları da gündeme gelebilecek.

Rusya ile yaşanan uçak krizinden bu yana Suriye hava sahasına giremeyen Türkiye, çareyi “taşeron” kullanmakta buldu. Türk uçaklarının uçamadığı, IŞİD ve PYD’ye karşı operasyon yapamadığı Suriye’de, Suudi uçakları uçacak. Suudi Arabistan’a ait 20 F-15 Eagle jeti bu sabah Adana’daki İncirlik üssüne indi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, uçakların ardından Suudi kara gücünün de Türkiye üzerinden Suriye’ye girebileceğini açıkladı.

Suriye’de Esad güçlerinin Rusya ile, Suudi-Katar-Türkiye’nin destekliği muhalif grupları Halep’de geriletmesi üzerine, Suudi Arabistan “gerekirse Suriye’ye kara gücü de gönderebileceğini” açıklamıştı. Suudi kara gücünün Suriye’ye Ürdün’den mi, yoksa Türkiye üzerinden mi gireceği tartışmalarına ise, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son noktayı koydu. Çavuşoğlu, “Suudi kara gücünün Türkiye üzerinden Suriye’ye girebileceğini” açıkladı.

TEZKERE İZİN VERİYOR
Türkiye’nin çıkardığı Suriye ve Irak tezkeresi, Türk topraklarında yabancı ülke askerlerinin de konuşlanmasına izin veriyor. Dolayısıyla, olası bir Suudi kara gücünün Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmesi konusunda şu anda yasal herhangi bir engel yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler