Suudiler'in son hareketi Ali Koç'u çılgına çevirdi

Suudiler'in son hareketi Ali Koç'u çılgına çevirdi

Suudi Arabistanlı yetkililerin Fenerbahçe ve Galatasaray'ın malzemecilerini kilitleyip arama yaptıkları, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'un ise bu hareketten sonra çılgına döndüğü ortaya çıktı.

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa finali, Suudi Arabistanlı yetkililerin Türkiye ve Atatürk alerjisi nedeniyle ertelendi. Cumhuriyetin 100. yılına yaraşır şekilde bir karşılaşma oynamak isteyen ezeli rakipler, kozlarını artık Türkiye'de paylaşacak.

Riyad'da çok konuşulan geceyle ilgili bir ayrıntı ise adeta krizin fitilini ateşledi. Milli Gazete Spor Müdürü İlhami Yetiş, TV5'te Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki "Süper Kupa" krizine ilişkin o olayı anlattı.

Yetiş, "Suudi Arabistan yetkilileri maç günü soyunma odasına Fenerbahçe ve Galatasaray'ın malzemecilerini kilitlemişler ve arama yapmışlar, Ali Koç filmi bundan sonra kopardı 'Bu olmaz, biz buna izin veremeyiz orası bizim mahremimiz oraya kimse giremez. Suudi Arabistanlı oyuncular bizim ülkemize gelse böyle bir şey asla olmaz aksine misafirperverlik olur.' dedi ve geri dönüşü olmayan bir yola girildi olaylar bundan sonra inatlaşma üzerinden devam etti." dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN FİLİSTİN ALERJİSİ

Yetiş, Süper Kupa krizinin bir ayağında Filistin'e dayandığını belirterek "Benim ve birçok gazetecinin düşüncesi Süper Kupa krizinin bir ucu Filistin'e de bağlanıyor. Çünkü Suudi Arabistan, İsrail ile arasının kötü olmasını istemiyor. 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı onlara göre bir mesaj ve bu pankart onları rahatsız etti ve 'Biz bu pankartı istemeyiz' dediler. Her şeyi kabul etmişlerdi, Norm Ender geldi provalar yapıldı, maç oynanacaktı. Okların Ali Koç'a yönlenmesinin sebebi şu; 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartını Ali Koç istiyor, 'Ne mutlu Türküm Diyene!' pankartını Dursun Özbek istiyor. Sadece Ali Koç değil, Dursun Özbek de kabul etmedi ancak ona kimse bir şey söylemiyor. Olayları herkes kendi menfaati doğrultusunda bir yöne çekmek istiyor hal böyle olunca kriz daha büyük patlak verdi." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler