Taksiciler Oda yönetimine tepkili!

Taksiciler Oda yönetimine tepkili!

Çankırı'da taksicilik yapan esnaf Şoförler Odası yönetiminin icraatleri karşısında tepkilerini ortaya koydular.

Çankırı'da taksicilik yapan bir grup esnaf mevcut Şoförler Odası yönetimine tepkili.

Uzun yıllardır taksicilik mesleği ile yaşamlarını sürdüren Birlik Taksi durağına bağlı olarak çalışan Nuri-Lütfü Tarhanacı ile Ferhat Çelik Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptıkları açıklamada "Yıllarca oda başkanlığı yapan rahmetli Haşim Uyanık başkanımıza büyük haksızlık yapmışız. Yaşadığımız sorunlara ve sıkıntılara çözüm üretmeyen mevcut Oda yönetimini üstlenmiş olduğu sorumlulukları yerine getirmeye davet ederken taksici esnafına da sahip çıkmaya davet ediyoruz" dediler.

ODA BAŞKANI TAKSİCİYE SIRTINI DÖNMÜŞ DURUMDA

Birlik Taksi çalışanlarından Lütfü Tarhanacı sözlerini "Son aylarda ülkede ve Çankırı'da yaşanan sıkıntılar biz taksici esnafını da mağdur etmeye başladı. Bazı arkadaşlarımız icra ve haciz işlemleriyle karşı karşıya geldi. Zorunlu trafik sigortasını ödeyemeyen esnaf arkadaşlarımız oldu. Sağlığını kaybederek çalışma zorluğu içerisine giren arkadaşlarımız mevcut. Bu arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılardan kurtulabilmeleri yönünde mevcut oda yönetimine müracaatta bulunduk. 'Sizlerin öncülüğünde esnaf arasında yardım toplayalım' dediğimizde Başkan Yardımcısı 'yapalım' dedi lakin Oda Başkanı Necati Akdoğan buna karşı çıktı. Buna rağmen Çankırı'da hizmet veren Örnek Taksi ve Terminal Taksi duraklarındaki arkadaşlarımızla organize olarak topladığımız yardımlarla zor durumdaki arkadaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırma gayretine girdik. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz desteğe muhtaç arkadaşlarımıza destek verdi. Yaşanan duruma baktığımızda geçmişte yıllarca Oda Başkanlığı yapmış olan merhum Haşim Uyanık'ın kemiklerinin sızladığını düşünüyoruz. Kendisine büyük haksızlık yapmışız. Umarım bizi affeder" dedi.

YARDIMIN ÖNÜNDE YASAL ENGEL VAR İSE?

Birlik Taksi çalışanı Ferhat Çelik ise "Oda Başkanı yardım taleplerimiz karşısında 'Yasal engel var' diyor. Ama çeşitli festivallere 2-3 otobüs kaldırarak gidilmesinin önünde herhangi bir engel olmadığı anlaşılıyor! Çünkü kendisinin tuzu kuru! Oda'dan aldığı maaşla birlikte üst birlik'ten altığı maaşın miktarı hatırı sayılır düzeyde. Böylesi bir durumda taksici esnafının çektiği sıkıntıyı anlamamasını normal karşılıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler