Taksim'e çıkmak isteyen DİSK'e polis müdahale etti! Çelenk parçalandı

Taksim'e çıkmak isteyen DİSK'e polis müdahale etti! Çelenk parçalandı

1 Mayıs kutlaması için çelenk bırakmak üzere Taksim'e çıkmak isteyen DİSK üyelerine polis müdahale etti.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle DİSK Genel Merkezi'nden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen DİSK'liler polis engeliyle karşılaştı. Sabah saatlerinde DİSK Genel Merkezi polis ablukasına alındı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet, polisle yaptığı müzakerelerden sonuç alamadı. Taksim'e yürümek isteyen kitleye polis müdahale etti. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki 11 kişi gözaltına alındı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NEDENİYLE KUTLANAMIYOR
Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı... Sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs bu yıl meydanlarda coşkulu kalabalıklarla kutlanamayacak olsa da milyonlarca emekçi evlerinin balkonlarında, sosyal medyada gerçekleştirilecek “mitinglerde” buluşacak.

ew6x5paxgaihexb.jpg

SOSYAL MEDYADA KONSER
Bugün saat 14.00 ile 16.00 arasında bazı televizyon kanallarında DİSK öncülüğünde hazırlanan sanatçıların da katıldığı, belgesellerin de olacağı program yayımlanacak. Saat 16.00’dan itibaren ise iki saat sürecek sosyal medya konseri düzenlenecek. Konsere Cahit Berkay, Bandista, Kardeş Türküler ile Emrah Karaca’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katılacak.

BALKONLARDA MARŞLAR
Akşam saat 21.00’de ise evlerin balkonlarında 1 Mayıs marşları söylenecek. Alkışlarla, sloganlarla, düdüklerle, pankartlarla balkonlarda etkinlikler yapılacak. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) saat 10.00’dan 22.00’ye kadar internet üzerinden “Sanal 1 Mayıs Mitingi” gerçekleştirecek.

Sendikaların 1 Mayıs mesajları ve işyerlerindeki 1 Mayıs kutlamalarını içeren videolar paylaşılacak. Özellikle sağlık ve diğer zorunlu işlerde çalışmaya devam eden işçilerin mücadelelerini anlatan filmler ve işçi müzikleri yayımlanacak. DİSK de bu etkinliklerde yer alacak. Hak-İş de 27 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasındaki 5 günü 1 Mayıs haftası olarak kutluyor. Bu kapsamda il temsilcilikleri ile sosyal medya üzerinden de etkinlikler gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler