Tarafın Korgun tesisleri yıl sonunda hizmete giriyor

Taraf'ın Korgun tesisleri yıl sonunda hizmete giriyor

Taraf gazetesinin Korgun'da aldığı yatırım kararı sonrası, Organize Sanayi

bölgesinde kendisine tahsis edilen arazi üzerindeki çalışmaları hızlı başladı.

Alkım Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kardeş şirketi olan Mürekkep Matbaacılık Medya Basım Radyo ve Televizyon İşletmeciliği A.Ş. olarak Korgun Organize Sanayi Bölgesinde yatırım kararı alan Taraf gazetesi, Mayıs ayı başında başladığı tesis inşaatı bu günlerde yoğun bir şekilde devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre halen çalışmaları sürdürülen tesis inşaatının Temmuz ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

40 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
İnşaatı sürdürülen tesiste, 2012 yılında Trabzon'da hizmete girecek ikinci baskı tesislerinin hizmete girmesine kadar Taraf gazetesinin bütün baskıları Korgun'da gerçekleştirilecek. Korgun'a getirilecek olan baskı makinalarının hizmete giriş takvimi ise Ocak 2011. Tesisin hizmete girmesi ile birlikte 40 kişinin istihdam edileceği ve bu sayının tamamına yakınının Çankırı bölgesinden sağlanacağı öğrenildi. Tesiste çalışacak personelin faaliyet öncesi eğitimden geçirileceği de edinilen bilgiler arasında.

ALBAYRAK: ÇANKIRI HALKININ
İLGİSİNDEN MUTLUYUZ

Korgun Organize Sanayindeki tesislerin fabrika müdürü olarak görev yapan Güven Albayrak haber merkezimize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Korgun'daki çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Temmuz sonunda inşaatın tamamlanması planlanıyor. Yatırım kararı aldığımız günden bu yana Çankırı’nın dinamikleri bizlere çok candan yaklaşım gösterdi. Başta Korgun Kaymakamı sayın Tuğba Oğuz olmak üzere, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarı ve üyeleri, Bölge Müdürü Mehmet Adıgüzel olmak üzere Çankırı merkezde bulunduğum sürece çaycısından ayakkabı boyacısına, bakkalından çeşitli esnafına kadar Taraf gazetesi ismini duyunca gösterdikleri ev sahipliğinden fazlasıyla mutlu oldum.

Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin ilgi ve yardımlarını da özenle belirtmeliyim. Tesislerimizde çalışacak arkadaşların büyük bir bölümünü meslek lisesi mezunlarından temin edeceğiz. Üniversite ile işbirliğine girerek karşılıklı yardımlaşmayı sağlayacağız. Korgun yaptığımız yatırım açısından bizim için oldukça önemli bir merkez. Bölgeye ve bölge insanına önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum.”

Öte yandan yine Albayrak’ın verdiği bilgilere göre herkes kitap okusun kampanyası ışığında “Kelepir Kitapevi” projesi kapsamında bir bayilik zinciri kurulduğu ve bu zincir içerisinde 1 tl’den başlayan kitap – dergi ve gazetenin satılacağı, ülke genelinde 3 bin bayinin hedeflendiği ve bugün için bu sayının 30’a ulaşıldığı öğrenildi. (Fotoğraflar: Sözcü18.com/özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler