Tarhan: Bugün Çerkeş için Milattır!

Tarhan: Bugün Çerkeş için Milat'tır!

Çerkeş Belediye Başkanı Tarhan, "Öz-Ka'nın Organize Sanayi Bölgemizden yer talebi, alınan kararla kabul edlmiştir" dedi.

Halen Kocaeli'nde üretim faaliyetlerini sürdren Türk lastik devi Kanık Grup Öz-Ka Lastik, İl-Ka Plastik, I.R.C. Otomativ Makine Saayi (Havalı Süspansiyon Sistemleri) markalarını fabrikalarını Çerkeş'te hizmete sokacak.

TEKLİFİN İMZA TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'ın dün Kocaeli'nde gerçekleştirdiği görüşme sonrası, yatırımcı firmanın "Çerkeş Organize Sanayiinde kuracağımız tesisler için yer istiyoruz" talebiyle ilçeye geri döndü.

Öz-Ka'nın talebi üzerine bugün Çerkeş'te Kaymakam Yasin Öztürk başkanlığında toplanan Müteşebbis Heyet, yapılan teklifi olumlu değerlendirerek "olur" kararı aldı.

3 ŞUBAT 2011, BU TARİH ÇERKEŞ İÇİN BİR MİLATTIR
"Bugün sabah evden çıkarken hanıma, 3 Şubat 2011, bugün Çerkeş'in dönüm noktası dedim. Gerçekten de bugün atılan imzalarla Çerkeş'in kaderindeki değişim başlamıtr. Biz geçen yıl bir çalışma yapmıştık. Çerkeş hamlesi adı altıda, toplumun bütün katmanları ile bir toplantı düzenlemiş, Çerkeş'te tarım, hayvancılık ve sanayi alanında yatırım yapabilecek güçlü sanayici arayışlarımızın statını vermiştik. Bugün geldiğimiz nokta yapılan bu çalışmaların olumlu bir sonucudu. Bahar aylarında yapılacak temel atma törenleri ile hızlı bir şekilde üretime geçecek tesislerde yaklaşık bin 200 kişi istihdam edilecek. Şimdi iş, bölgemiz insanına düşüyor. Bölge insanı başta Kurşunlu olmak üzer Çerkeş'te ardı sıra hizmete girecek dev tesislerde mesai verebilecek konuma geçiş sağlama yönünde kendisini geliştirmesi ve donanım sahibi olmasına gelmiştir. Umarım bu konuda da güzel bir sınav verme şansı buluruz."

Öte yandan Belediye Başkanı Şükrü Tarhan'ın verdiği bilgiye göre, içinde Öz-Ka'nın da bulunduğu üçlü konsorsiyumun bölgede Angus çiftliği kurma kararı aldıkları da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler