Tarhan: Var olan tarihimizle kucaklaşıyoruz

Tarhan: Var olan tarihimizle kucaklaşıyoruz

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Tüm imkansızlıklara

karşın yine de Çerkeş'in kaderini değiştirmek zorundayız" dedi.

Çerkeş'in sahip olduğu tarihi dokuyla yeniden kavuşması gerektiğini belirten Başkan Tarhan, "Çalışmalarına başladığımız eski Hal binamızı restore ederek, sahip olduğumuz tarihi dokuyla yeniden hayat bulmayı hedefliyoruz" dedi.

Sözcü18.com'a konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Tarhan "Birikmiş sorunların çözümü ile birlikte günümüzün ihtiyaçları ve geleceğin Çerkeş'ini tanzim etmek hiç de kolay değil. Ancak bu mücadeleden de galip çıkmak zorundayız. Halkımıza hizmet edeceğimize söz vererek göreve talip olduk. Şikayet yerine hizmet üretmenin gayretindeyim" dedi.

ESKİ HAL BİNASI RESTORE EDİLİYOR
Başkan Tarhan Eski Hal binasını restore çalışmalarına başladıklarını ifade ederek "Çerkeş'i, sahip olduğu tarihi dokuya kavuşturma çalışmalarımız çerçevesinde Hal binasını restore ederek, çevredeki şahıslara ait tarihi binaların restorasyonu için cazibe merkezi oluşturma düşüncesindeyiz. Bu proje ile Çerkeş merkezindeki mevcut görüntünün pozitif anlamda hayli değişeceğini düşünüyorum. Bu projeye paralel olarak bazı yolları da araç trafiğine kapatarak sadece yayalara açık hale dönüştüreceğiz. Çerkeş'i sahip olduğu o tarihi dokuya yeniden kavuşturabilirsek kendimi mutlu hissederim" dedi.

ORGANİZE SANAYİDE ALTYAPI
ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE
Çerkeş Organize Sanayinin altyapı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Tarhan "Bölgemize yatırımcının gelmesi konusunda tüm gayretlerimizi seferber etmiş durumdayız. Gelen teklifler de oldukça tatmin edici düzeyde. Özellikme ağaç işleri ve mdf kaplama ile ilgili olarak bölgemizde yatırım yapmak isteyen ciddi firmalar var. 200-250 dönüm yer talebinde bulunuyorlar. Böylesi iki firma bizim organize sanayinin tamamını kapatır. Sanıyorum yeni yılın ilk ayında bölgeye gelecek yatırımcılar kesinleşir" dedi.

İSTİHDAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDEYİZ
Başkan Tarhan, Çerkeş'te işsizliği önleyecek projelerin de hayata geçirilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek "AB fonlarından sağladığımız kaynakla, Sosyal Yardımlaşma ile birlikte 140 bin eurolık proje kapsamında ilçede özellikle tekstil konusunda eleman yetiştirilmesi çalışmaları başlayacak. Yine AB fonları ile bugüne kadar Yunanistan ve İspanya olmak üzere iki ülkeye Çerkeşli gençlerimizi gelişen dünyayı izlemeleri için gönderdik. Bir üçüncü grup için başvurular alınıyor. Gençlerimize ve iş hayatına yeni atılacak insanımıza bu tür çalışmalarla katkı sağlıyoruz" dedi.

Fotoğraflar 1: Restorasyon sonrası eski Hal Binasının alacağı yeni görünüm (üç boyutlu çizim) 2. Çalışmalardan bir görünüm. 3. Belediye Başkanı Şükrü Tarhan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler