Tarım Kredi Kooperatifi raflarında salça, makarna ve yağ yok!

Tarım Kredi Kooperatifi raflarında salça, makarna ve yağ yok!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde 15 Ağustos'ta indirime gidileceğini duyurmuştu. Ancak indirim yapılması beklenen bazı ürünlerin raflarda olmadığı görüldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 30'un üzerinde ürüne indirime gidileceğini duyurmuştu.

15 Ağustos'ta Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde kuyruklar oluşturan yurttaş, hem beklenen indirimi bulamadığı hemde bir evin ihtiyacı olan temel gıda ürünlerinden bakliyat, salça ve ayçiçeği yağı olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşamıştı.

Cumhuriyet.com.tr olarak Tarım Kredi Kooperatif marketi Mecidiyeköy şubesinde bugün rafları inceledi. Market görevlisi tarafından raflarda perşembe gününden bu yana indirim yapılması beklenen bazı ürünlerin olmadığı söylendi. Bakliyat bölümünde son kalan tarhanalar boş rafları gizlemek için reyona yayılmış ancak rafların boşluğu yine de dikkat çekiyor. Raflarda bulunmayan nohut, makarna, salça gibi ürünlerin fiyatlarının son güncellenmesini ise Erdoğan'ın açıklamasının sonrasında 15 Ağustos'ta indirim yapılan ürünler olmadığı görülüyor. Pek çok ürünün son fiyat güncellemesi etiketlerde 15 Ağustos'tan önceki bir tarih olarak yer alıyor.

RAFLARDAKİ BOŞLUKLARI ÜRÜNLERİ
YAYARAK GİZLEMEYE ÇALIŞTILAR

Tarım Kredi markette ne su var, ne salça. Raflar boş. Biten ürünler ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile 15 Ağustos'ta indirim yapılan ürünler de değil. Çoğu ürünün son fiyat güncellemesi Erdoğan'ın açıklamasının öncesine yapıldığı görülüyor. 1,5 litrelik 9 adet su şişesi dışında su bölümünde yarım litrelik veya 5 litrelik su bulunmuyor.

Temel gıda ürünlerinden, "Makarna, salça, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, ay çiçek yağı" raflarda yoktu. Ayçiçeği yağı yerine mısır, zeytin ve fındık yağı bulunuyordu. Bakliyat ürünlerinin yerine barbunya ve ev tarhanası bulunurken salça raflarının olduğu bölümde ise salça olmadığı görüldü.

SALI GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Market görevlileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sevkiyat cumartesi yapılacaktı fakat büyük marketlere öncelik verildi. Dolayısıyla biz de perşembe gününden bu yana ürünleri koyamadık" dedi. Sevkiyatın salı (yarın yapılacağına değinen görevli, "Gelecek ürünlerden önceden haberimiz olmuyor. Geldiğinde hangi ürünün olduğunu görebiliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler