Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Çankırı turunda

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Çankırı turunda

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün, Çerkeş, Kurşunlu, Ilgaz ve Çankırı Merkez'e bir dizi ziyarette bulunuyor. Bakan Pakdemirli'nin ilk durağı Çerkeş oldu.

Bakan Pakdemirli'nin ilk ziyaret durağı Çerkeş oldu. Burada başta Çankırı Valisi Abdullah Ayaz olmak üzere, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ile birlikte bölge milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu'nun karşıladığı Bakan Pakdemirli, ilçede yaptırılan et kombine tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Çerkeş Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan hayvan pazarında da incelemelerde bulundu

Bakan Pakdemirli ziyaretle ilgili olarak sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "#Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun %50 hibe ile desteklediği Çerkeş #Et Kombinasının açılışını gerçekleştirdik. Bu #tesis inşallah bölge ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Sektörümüze, üreticimize, ilimize hayırlı olsun." dedi.

ebcxnjcxyaadrin.jpg

BAKAN PAKDEMİRLİ KURŞUNLU'DA
Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çerkeş ziyaretini tamamladıktan sonra programının 2'nci durağı olan Kurşunlu'ya geçti. Burada TKDK'nın yüzde 50 hibe desteği ile gerçekleştirilen bir otelin açılışını gerçekleştiren Bakan Pakdemirli; ziyaretle ilgili olarak sosyal medya paylaşımında; "#TKDK'nın 1,3 milyon #hibe desteği ile #Kurşunlu'da temelini attığımız bugün açılışı da yine bize nasip oldu. Bu tesis inşallah bölgede istihdama da katkı sunacak. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

ebclncjxgam6toc.jpg

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Çankırı’ya gelerek çeşitli incelemelerde bulunup, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destekleriyle hizmete giren bazı işletmelerin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli, Valimiz Abdullah Ayaz ve diğer yetkililer tarafından Çerkeş'de karşılandı.

Bakan Pakdemive berli raberindekiler Çerkeş Hayvan Pazarı ve TKDK tarafından yüzde 50 hibe ile hizmete açılan Çerkeş Et Kombinasının açılışını gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli burada Kurban Bayramı süresince alınacak tedbirler ve kesim yapılabilecek hayvan sayılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Pakdemirli daha sonra Kurşunlu ilçesinde TKDK desteğiyle yapılan 2,2 milyon lira yatırım tutarına sahip 23 odalı otelin açılışını gerçekleştirdi.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yine Kurşunlu ilçe sınırları içerisindeki eski adıyla Kızlaryolu yeni adıyla Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı'nın yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak baraj hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca burada doğaya 200 keklik salındı. 

Kurşunlu’daki inceleme ve açılışların ardından Ilgaz Yıldıztepe ve Doruk Otel’de incelemelerde bulunan Bakan Bekir Pakdemirli, Korgun Belediyesi’ni de ziyaret ettikten sonra programın sarkması nedeniyle Tuz Mağarası programını iptal ederek Çankırı'dan ayrıldı.

Ziyaret ve inceleme gezisinde Bakan Pakdemirli’ye Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İlçe Kaymakamları, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Genel Müdürler, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, İlçe Belediye Başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ile STK Temsilcileri ve diğer yetkililer eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler