Taze çiçek nasıl anlaşılır?

Taze çiçek nasıl anlaşılır?

Doğanın muhteşem güzelliği olan çiçekleri, evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde besleyebilirsiniz. Mis gibi kokan çiçekleri sevdiklerinize hediye etmeniz de mümkündür.

Doğanın muhteşem güzelliği olan çiçekleri, evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde besleyebilirsiniz. Mis gibi kokan çiçekleri sevdiklerinize hediye etmeniz de mümkündür. İstanbul çiçekçi ile taze çiçekler alabilirsiniz. Peki, çiçeklerin taze olup olmadığını nasıl anlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Öyleyse, içeriğimizi okuyarak gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Taze çiçekleri anlamak için aşağıdakilere dikkat etmeniz gerekir:

  • Yaprakları canlı, yeşil ve pürüzsüzdür.
  • Tomurcukları kapalı veya hafif açılmıştır.
  • Genellikle hoş bir koku yayar. Ancak bu tek başına değerlendirilmemelidir. Çünkü her çiçeğin kokusu farklıdır.
  • Taze bir çiçeğin sapı nemli ve serttir.
  • Çiçeğin renkleri canlıdır ve parlaktır.

Yukarıdakilerden anlaşılacağı üzere bir çiçeğin solgunluğu taze olmadığı anlamına gelir. Sevdiklerinize veya kendinize, bakmak için bir çiçek almak isterseniz, rengine özellikle dikkat edin. Ek olarak taze çiçeğin tomurcukları önemlidir. Tamamen açılan tomurcuklar görürseniz, bu çiçekleri almamanızı öneririz. Çünkü tomurcukların açık olması, çiçeğin durumunun kötü olduğu anlamına gelir. Uzun süre boyunca sorunsuz bir şekilde çiçek bakmak istiyorsanız, çiçek taze olmak durumundadır.

ÇİÇEK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

İstanbul çiçekçi ile çiçek almak istiyorsanız, bazı faktörleri göz önüne almanız gerekir. Bunlardan ilki, az önce bahsettiğimiz gibi çiçeğin tazeliğidir. Daha uzun ömürlü ve güzel görünmeleri açısından bu faktöre dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki listede bunun dışında çiçek alırken dikkat etmeniz gerekenleri görebilirsiniz:

  • Çiçek seçimini yaparken zevkleri düşünün. Örneğin; sevdiğiniz bir arkadaşınıza alıyorsanız, onun sevdiği renklere sahip olan bir çiçek alabilirsiniz.
  • Çiçeklerin sağlıklı olması gerekir. Hasta bir çiçek diğer çiçeklere zarar verebilir ve kötü bir görüntü ortaya çıkar.
  • Alacağınız çiçeğin bakımını göz önüne alın. Eğer çok fazla vaktiniz yoksa daha kolay bakılan çiçekleri tercih etmelisiniz.
  • Bütçenizi belirleyin ve sizi maddi açıdan zorlamayacak bir çiçek almaya özen gösterin.
  • Güvenilir bir satıcıdan çiçek aldığınıza emin olun.

Yukarıdakilere dikkat ettiğiniz takdirde çiçek alırken doğru seçim yapabilirsiniz. Daha sonra ister bu çiçeğe evinizde bakın isterseniz hediye olarak verin. Bu aşamanın ardından sadece çiçek bakımının doğru bir şekilde yapılması, sağlıklı biçimde büyümesi açısından önemlidir.

ÇİÇEK NEREDEN ALINIR?

İstanbul çiçekçi için nereden çiçek almanız gerektiğini merak edebilirsiniz. Çünkü bu büyük ilde birçok farklı çiçekçi vardır. Ancak öncelikle araştırma yapmanız gerektiğini söylemeliyiz. Güvenilir olmayan bir yerden çiçek aldığınız zaman sonuç istediğiniz gibi olmayabilir. Firma seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat edin:

  • Mağaza çiçekleri nasıl yetiştiriyor?
  • Bugüne kadar müşterileri olumsuz bir durum yaşadı mı?
  • Gönderim süresi ne kadar?
  • Referansları kim?

Yukarıdaki sorulara cevap aldığınız takdirde dilediğiniz gibi güvenilir bir çiçekçi bulmanız mümkündür. Tüm bu sorulara olumlu yanıt veren bir firma var: Ribbon Flowers. İstanbul çiçekçi denildiğinde akla ilk gelen Ribbon Flowers taze çiçekleriyle dikkat çekiyor. Buradan alacağınız çiçeklerle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler