TBMM Başkanı Şentop'a Çankırı'da 'fahri doktora' ünvanı verildi

Meclis Başkanı Şentop'a "fahri doktora" unvanı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a, akademik açılış törenine katıldığı Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a, akademik açılış törenine katıldığı Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.

Meclis Başkanı Şentop beraberindeki heyetle birlikte Çankırı Belediyesi'ni ziyaretinden sonra Hacı Muradı Veli İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek, proje ile hafız olan öğrencilerle bir araya geldi. Daha sonrasında Meclis Başkanı Şentop, Çankırı Karatekin Üniversitesi akademik açılış programına katıldı.

Şentop katıldığı programda Milli Mücadele Dönemi ve Mehmet Akif Ersoy'un Çankırı'ya gelişinin 101. yıldönümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Önemli bir hatırayı andıkları için mutlu olduklarını belirten Meclis Başkanı Şentop, "Bugün 15 Ekim. İstiklal Şairimiz Mehmed Akif Beyin Çankırı'ya gelişinin 101. yıldönümü. Aynı gün, bu yıl cumaya müsadif oldu. Aynı saatlerde, aynı camide, aynı iman ve aynı heyecana sahip insanlar olarak, onlar gibi cuma namazımızı eda ettik. Bu mübarek hatırayı anmak, anlamak ve hatırlatmak için buradayız. Başta Milli Şairimiz Mehmed Akif Bey olmak üzere, Milli Mücadelemizin Çankırı'daki kahramanlarını yad ediyorum" dedi.

Meclis Başkanı Şentop konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 1,5 yıldır okullarından, hocalarından, arkadaşlarından ayrı kalan öğrencilerimizin hasretleri sona erdi. Yüz yüze öğretimin yine dikkat ve titizlikle, salgında korunma konusundaki tavsiyelere uyularak devam ettirilmesi önemli. Çok daha fazla çalışmaya, çok daha fazla öğrenmeye, öğretmeye, çok daha fazla üretmeye ihtiyacımız var. Biz büyük bir davanın, büyük iddiaların insanlarıyız. İnancımızın, tarihimizin, mücadelelerimizin bize yüklediği büyük sorumluluklar var. İstikbale bizimle birlikte yürüme arzusundaki mazlum halklar bizim gayretimizi, daha da güçlenmemizi bekliyor. Bu vesileyle, fahri doktora töreni de icra olunacak. Karatekin Üniversitemizin senatosu tarafından şahsıma fahri doktora unvanı tevdi edilmesi bana üniversite yıllarımı hatırlattı. Rektör Prof. Dr. Sayın Harun Çiftçi’ye, senato üyelerine ve üniversitemizin bütün akademik ve idari kadrosuna teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşma sonrasında, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi tarafından Meclis Başkanı Şentop'a "fahri doktora" unvanı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler