TBMMnin en renkli isimleri

TBMM'nin en renkli isimleri

İşte 12 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan en meşhur kişiler...

Gazeteciler Mehmet Metiner, Şamil Tayyar ve Mustafa Balbay yeni milletvekilleri arasına girmeyi başarırken, Galatasaray ve A Milli Takım’ın kaptanlarından eski futbolcu Hakan Şükür de İstanbul 3. Bölge 4. sıradan Ak parti milletvekili oldu.

İstanbul 2. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan yazar Sırrı Süreyya Önder, sanatçılar Tolga Çandar (CHP Muğla) ve Sabahat Akkiraz da (CHP İstanbul 3. Bölge) TBMM’ye girmeye hak kazanan isimler oldu.

Keskin ve Cihaner

Daha önce DYP saflarında siyaset yapan, bakanlığı döneminde ise asker kaçağı olduğu ortaya çıkan Bahattin Şeker, MHP’nin Bilecik milletvekili oldu. Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin yıllar sonra aktif siyasetle TBMM’de buluşurken, yargıdan gelen isimlerden Rıza Türmen İzmir, Emine Ülker Tarhan Ankara, İlhan Cihaner de Denizli’den CHP milletvekili oldular.

TBMM dışından kabineye giren tek isim olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu kez milletvekili olarak Meclis’e gelirken, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yaptığı görüşmesi açık kalan telefonla kamuoyuna yansıyan eski merkez valisi Ali Serindağ CHP Gaziantep milletvekili oldu.

Pavey engel tanımadı

Eski TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu Kayseri’de MHP’nin çıkardığı tek milletvekili, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da Ak Parti Trabzon milletvekili seçildi.

BM İnsan Hakları Sekreteryası Direktörü Şafak Pavey ile eski Deprem Konseyi Başkanı Prof. Haluk Eyidoğarn da CHP’nin Meclis’teki yeni yüzleri arasına girdi.

Eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile eski HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu ise, CHP ve Ak parti’nin sendika kökenli iki önemli ismi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler