TCDD, Çankırılı sanayicinin sesine kulak verdi!

TCDD, Çankırılı sanayicinin sesine kulak verdi!

Çankırılı sanayicinin ürettiği malların başta Karadeniz olmak üzere İstanbul'a demiryolu üzerinden sevkiyatını sağlayacak olan eksikliğin Germece Tren İstasyonu'na yapılacak tren yolu cebi ile giderileceği müjdesi geldi.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayretin Çelikten ile birlikte AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve ÇATSO Yönetim Kurulu üyelerinin TCDD 2. Bölge Müdürü Mahmut Yetkin'e yaptıkları ziyaret önemli bir müjdeyi de beraberinde getirdi.

Yapılan ziyarette ÇATSO üyesi firmalardan gelen talepler doğrultusunda ve Çankırı'da üretim yapan firmaların yararına olacağı düşünülen, hali hazırda mevcut olan Germece Tren İstasyonu içerisine firmaların rahatça yükleme yapabilecekleri bir tren yolu cebinin yapılması ile birlikte Çankırı'nın ve ülkemizin ihracat ve üretimine katkıda bulunacağı belirtildi. Yerine getirilecek talep ile birlikte Teşvik Bölgesi olan Çankırı'ya potansiyel yatırımcıları çekme noktasında etkili olacağı da ayrıca iletildi.

Firmaların kullanımına müsait Germece Tren İstasyonunun içerisine tren yolu cebinin 2020 yılı içerisinde yapılacağı ve faaliyete geçirileceği sözü yapılan görüşmede TCDD 2. Bölge Müdürü Sn. Mahmut Yetkin tarafından ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten'e ve beraberindeki heyete iletildi.

HAYRETTİN ÇELİKTEN: SANAYİCİMİZİN ÖNEMLİ BİR SORUNUNU AŞTIK
Yaşanan gelişme ile ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten; "Bölgede faaliyet gösteren sanayicimizin ürettiği ürünleri gerek yurtiçi pazara gerekse ihracat duraklarına ulaştırması açısından demiryolu taşımacılığının sağlayacağı katkı tartışılmaz. Sayın Bölge Müdürü ile yaptığımız görüşmede Germece'ye kazandırılacak tren yolu cebinin içinde bulunduğumuz yıl içerisinde tamamlanarak faaliyete geçirileceği sözü bizleri fazlasıyla rahatlattı. Bu vesileyle bölge milletvekilimiz sayın Salim Çivitcioğlu'na da yönetim kurulum ve üyelerimiz adına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler