Tekdemir: Katil bir an önce yakalanmalı ki!

Tekdemir: Katil bir an önce yakalanmalı ki!

AYTAÇ Genel Müdürü Adil Tekdemir, yaşadığı

talihsiz olay sonrası ilk kez Sözcü18'e konuştu. Tekdemir, "Anne ve babamı öldüren firari katilin bugüne kadar yakalanmaması acımızı daha da büyütüyor" dedi.

12 Kasım'da halasının oğlu Yasin Soytürk tarafından babası İsmail ve annesi Saniye Tekdemir'in öldürülmesinden sonra ilk kez konuşan AYTAÇ Genel Müdürü Adil Tekdemir "Zanlı yakalanmadan böylesine hunharca bir cinayetin neden işlenmiş olabileceğini öğrenemeyeceğiz. O yüzden firari katil zanlısının bir an önce yakalanması en büyük dileğimdir" dedi. Tekdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

15 YILDIR GÖRMEDİĞİMİZ, GÖRÜŞMEDİĞİMİZ BİR İSİM!
"Katil zanlısı babamın kızkardeşinin oğlu.  Haberi ilk aldığımda bana 'trafik kazası' dediler. Takdiri ilahi dedim. Elbet günün birinde bizler de can vereceğiz. Ancak durum köye gittiğimde olay, farklı bir boyutla karşımıza çıkınca bayağı etkilendik. Zanlı, birkaç gün öncesinden köye gelmiş. Annem ve babam 8 kardeş olmamıza karşın yanlız yaşıyorlardı. Bana kalırsa bu işi daha önceden planlamış olmalı. Yaklaşık 15 yıldır aile ile görüşmüyoruz. İstanbul'da yaşıyorlar. Aramızda herhangi bir sorun da yoktu. Dedemden kalma araziler vardı. Kardeşler kendi aralarında herhangi bir husumetemeydan vermeden  paylaşımı gerçekleştirmişlerdi. Arazileri ekiliyor, icarlar da zamanında ödeniyordu. Böylesi bir cinayetin hangi nedenlerden işlenebileceğini ancak katil zanlısının yakalanması ile öğrenebileceğiz."

ZANLI, YURT DIŞINA ÇIKMIŞ OLABİLİR Mİ?
İşlenen çifte cinayetin zanlısı olarak aranan Yasin Soytürk'ün bugüne kadar yakalanamamış olması ile ilgili olarak "Zanlı, yurt dışına kaçmış olabilir mi?" şeklindeki sorumuza Tekdemir, "Pasaportunun olduğunu öğrendik. Ancak emniyet yetkilileri yasal yollardan yurt dışına çıktığına dair bir bilginin olmadığını söylüyorlar. Sahte bir pasaport ya da kaçak olarak çıkıp çıkmadığını da ben bilmiyorum"  dedi.

Öte yandan dayısını ve yengesini hunharca öldürerek seri cinayetleri işleyen Yasin Soytürk'ün ailesinin bugüne kadar Tekdemir ailesine taziye ziyaretinde bulunmadığı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler