TEM Silivri'de kaza: 6 ölü 3 yaralı var

TEM Silivri'de kaza: 6 ölü 3 yaralı var

İstanbul Silivri TEM Otoyolu'nda kum yüklü TIR'ın karşı şeride geçerek araçlara çarpması sonucu meydana gelen kazada 1'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi de yaralandı.

KAZA, bugün saat 15:30 sıralarında TEM Otoyolu, Gazitepe Mahallesi mevkiinde meydana geldi.

İddiaya göre Edirne istikameti yönünde seyir halindeki Mustafa İ.’nin kullandığı 34 ZBK 83 plakalı kum yüklü TIR, şoförünün henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerleri aşarak karşı şeride geçti.

TIR ilk olarak İstanbul istikametinde seyir halindeki İpek İkto Bahadır’ın kullandığı 34 ZV 6669 plakalı otomobile çarptı. Mesut Uçarkuş’un kullandığı 34 EDP 884 plakalı otomobile de çarpan TIR yan yatarak durabildi. Kazada otomobil sürücüleri İpek İkto Bahadır ve Mesut Uçarkuş ile birlikte yabancı uyruklu oldukları öğrenilen Elmas Tamer ile Ivan Bilal isimli çocuk hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden iki kişinin ise kimliği tespit edilemedi.

TIR şoförü Mustafa İ. ile Erkan Ateş ve Muhammet Cihan ise yaralandı. İlk müdahalesi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. TEM Otoyolu İstanbul istikameti bir süre trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

İstanbul Valiliği, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 15:30 sıralarında TEM Otoyolu'nda İstanbul istikameti Silivri Gazitepe Mahallesi mevkiinde sürüş hakimiyetini kaybeden ve karşı şeride geçen bir TIR, 2 hususi araca çarpmıştır. Meydana gelen kazada 6 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılar hastanede tedavi altına alınmıştır. Kaza mahalline ivedilikle jandarma, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edilmiş olup, her iki istikamette trafik tek şeritten sağlanmaktadır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz."

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI OLAY YERİNE AKIN ETTİ

Kazanın ardından hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerine akın etti. Yakınlarının durumu ile ilgili bilgi almak isteyenleri polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine gelen, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışma yaptığı sırada TIR şoförünün yakınları ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları arasında arbede yaşandı. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle olay büyümeden sonlandırıldı.


ARAÇLARIN KALDIRILMASIYLA TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Ekiplerin incelemelerini tamamlanmasının ardından kazaya karışan otomobillerin çekilmesiyle trafik normale döndü. Kazada hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken Jandarmanın olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler