TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor

TFF Süper Kupa'nın sahibi Trabzonspor

Trabzonspor, TFF Süper Kupa Finali'nde Medipol Başakşehir'i mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Maçta biri futbolcu, ikisi teknik heyetten üç isme kırmızı kart çıktı.

TFF Süper Kupa Finali, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynandı. Trabzonspor ile Medipol Başakşehir’in karşı karşıya geldiği maçı 2-1 kazanan bordo-mavili ekip, kupayı müzesine götüren takım oldu. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili ekibin başında ilk kupasını kaldırdı. Takımına galibiyeti getiren Ekuban, ‘Maçın Futbolcusu’ seçildi.

İstanbul ekibinin teknik direktörü Okan Buruk; Mert Günok, Ömer Ali Şahiner, Epureanu, Ponck, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Azubuike, Deniz Türüç, Aleksic, Junior Fernandes, Demba Ba ilk 11'ine şans verdi. Başakşehir'de 7 oyuncu sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Karadeniz ekibinin teknik direktörü Abdullah Avcı ise Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Flavio, Berat Özdemir, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Ekuban, Djaniny 11'ini sahaya sürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Trabzonspor ikinci yarıya adeta golle başladı. Serkan'ın ceza sahasına gönderdiği topu Ponck'un sektirmesi, Djaniny için şansa dönüştü. Jorge Djaniny yaptığı kafa vuruşuyla bu hatayı gole çevirdi ve 47. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Başakşehir 58. dakikada rakibi karşısında beraberliği yakaladı. Junior Fernandes'in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşu Edgar Ie karşıladı. VAR'dan gelen uyarının ardından hakem Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu izledi ve elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda topun başına gelen Demba Ba, kaleci Uğurcan'ı mağlup etti.

Mücadelenin 73. dakikasında Başakşehir 10 kişi kaldı. İlk sarı kartını 28. dakikada gören Epureanu, Ekuban ile girdiği ikili mücadelenin ardından bir sarı kart daha gördü oyun dışında kaldı.

Trabzonspor'u TFF Süper Kupa şampiyonluğuna taşıyan gol, Ekuban'dan geldi. Djaniny'nin Hasan Ali'den kaptığı topla hızlı hücuma çıkan Trabzonspor'da Ekuban, savunmanın arkasına sarktı ve topla buluştu. Kaleciden de sıyrılan Ekuban, şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Karşılaşmanın son anlarında iki takımın yedek kulübeleri arasında bir gerginlik yaşadı. Trabzonspor yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz kırmızı kart gördü.

trabzonspor-kupa-resim-01.jpg

Trabzonspor, 6 yıl aradan sonra Başakşehir’i mağlup etmeyi başardı. rakibi karşısında son galibiyetini 2014-2015 sezonunda 3-2 ile alan Trabzonspor, Süper Kupa Finali’nde uzun bir aradan sonra rakibi karşısında galibiyet aldı. Bu önemli galibiyet sonrası koltuk değnekleriyle sahaya gelen Abdülkadir Ömür, seremonide takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler