TikTok savcısı görevden uzaklaştırıldı

TikTok savcısı görevden uzaklaştırıldı

Tiktok hesabından paylaşım yapan Cumhuriyet Savcısı Nusreddin S'nin görüntülerini Odatv haberleştirdi. Haberi birçok site kullanınca Savcı Nusreddin S. mahkeme kararıyla görüntüleri kaldırttı. HSK Savcıyı görevden uzaklaştırdı.

Turgutlu Cumhuriyet Savcısı Nusreddin S'nin özellikle Tiktok'ta yayınladığı videolar gündem oldu.

Çalıştığı adliyede herkesin bu videoları konuştuğu, WhatsApp gruplarında da bu videoların yayılmasının ardından Cumhuriyet Savcısı Nusreddin S'nin moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

Bu gelişmelerin ardından Savcı Nusreddin S'nin Tiktok hesabını sildiği görüldü. Odatv'nin konuyla ilgili görüşmek için Savcı Nusreddin S'ye ulaştığı, ancak Savcı Nusreddin S,'nin konuşmak istemediği öğrenildi.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Öte yandan Odatv'nin haberinin ardından diğer haber siteleri de Cumhuriyet Savcısı Nusreddin S'nin görüntülerini haberleştirdi.

Savcı Nusreddin S Turgutlu Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak Tiktok'ta kendi yayınladığı görüntülere ve kendi sözlerine erişim kararı aldırdı.

Savcı Nusreddin S verdiği dilekçesinde yapılan haberlerde ve video içeriklerinde kişilik haklarının ihlal edildiğini öne sürdü.

Mahkeme, Savcı Nusreddin S'nin talebini kabul ederek Odatv'nin yanı sıra haberi giren diğer haber sitelerine de erişim engeli kararı bildirdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Cumhuriyet Savcısı Nusreddin S de istifa etti. İstifa edene kadar Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İkinci Dairesi tarafından görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılmasının gerekçesi olarak da "mesleğin onur ve itibarını zedelemek” gösterildi. 

nureddin-s-turgutlu-savcisi-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler