TİP İstanbul milletvekili Ahmet Şık'tan Bakan Soylu'ya sert sözler

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya; Sezgin Baran Korkmaz’ı hatırlatarak, “Sen sadece hamaset yaparsın. Sen hapiste çürüyeceksin…" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD'ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşüldü. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Bakan Süleyman Soylu’ya sert ifadelerle yüklendi ve şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı her türlü suçu önlemiş, teröristleri ayakkabı numarasına kadar biliyormuş. Uyuşturucuya geçit vermiyormuş. HDP'liler bölücü, CHP'liler FETÖ'cüymüş. Ancak, Süleyman Soylu pür-i pak bir İçişleri Bakanı. Bütün çelişkileri, husumet ve çatışmalara rağmen onu bakan koltuğunda tutmaya mecbur kalan, kendisinden temiz olmayan saray rejimi de yerli ve milli bir hükümetmiş. Bay bakana göre söylediklerinden olmayan, işledikleri suçlara ortak olmayan herkes, bölücü FETÖ'cü. Hukuksuzluk rejimine, suç düzenine itiraz eden herkes de terörist.

Suça, suçluya kol kanat germenin manevi yükten, kirli işlerin haysiyetsizlikten sayılmadığı bir düzende masum birçok kişi bu yüzden hapiste. Hukuksuzluklarına, suçlarınıza bulduğunuz kılıflarınıza inanacak bir kitle de var. Menfaatlerinizin ve dünyevi iktidarınıza amaç belleyip başkalarına dayatmaya çalıştığınız ahiret inancınızla, yerli ve milli hamasetiyle işiniz kolay. Devleti tanrı, muktediri peygamber sanıp tapınmaya meraklılar için hiçbir zalimlik, hiçbir hukuksuzluk dert edinilmez. Bu yüzden size, adaletten, haktan, hukuktan bahsetmeyeceğim. Hesap sormazsam namerdim iddianıza ve haysiyetine ihanet etmiş biri olarak bu kararlar size yabancı.

"EĞER ÇALINMASAYDI PABUCUNU TERS GİYDİRECEĞİNİZ ŞEYTAN, SİZDEN UTANIYOR"

Suçlarınızın, hukuksuzluklarınızın hukuki karşılığını biliyoruz. Elbet hesap günü gelecek. Ama o gün gelmeden kendinizi büyük, başkalarını küçük gösteren aynanızın karşısına geçip bir sorun bakalım. Bezirganlığını yaptığınız inanç sistem ile ilgili söylediklerini doğru kabul edersek eğer yaptıklarınızdan siz düşen karşılık budur. Sadece eski dava arkadaşlarınızla değil, utançla da yollarınızı ayırmışsınız. Utanmayan da yok değil. Eğer çalınmasaydı pabucunu ters giydireceğiniz şeytan, sizden utanıyor.

Aranızdaki güç savaşına, çelişkilere, anlaşmazlıklara rağmen hakikatten bahsedenlere iç ya da dış düşman dediğinizde aynı safta toplaştığınızı biliyoruz. Dünyanın en güçlü tutkalı suç olduğundan yapışıyorsunuz birbirinize. Ama tarih yine tekerrür edecek ve eski iktidar ortağınız Fetullahçılarla olduğu gibi ganimet paylaşırken yine birbirinizi yiyeceksiniz. Din şarlatanlığınız da işe yaramayacak. Çünkü, herkes ellerinizi kanla yıkadığınızı görecek. Abdest alırken burnunuza çektiğiniz suyun; babasız annesiz kalmasına neden olduğunuz çocukların, evlerini yıktığınız insanların göz yaşları olduğunu bilecek. Ayaklarınızı yıkadığınız suyun kuruttuğunuz akarsular; üzerinde namaza durduğunuzun da talan edip yağmaladığınız vatan olduğunu herkes öğrenecek; çünkü hepinizle hesaplaşacağız."

"SATILIK ADAM, SENİ PARASINI VEREN SATIN ALIYOR"

Şık ile Soylu arasında gerginlik yaşandı. Şık, Bakan Soylu'ya Sezgin Baran Korkmaz olayını hatırlatarak, "Hepsi çıkacak ortaya. İkimiz de mal varlığımızı koyalım. Bütün yedi ceddimizle koyalım. Sen sadece hamaset yaparsın. Sen hapiste çürüyeceksin... Mafya ile iş tutan, rüşvet alıp veren birisi olduğun için sen yargılanacaksın. Sen orada oturamayacaksın. Son kez oturuyorsun, bunu herkes biliyor. 'Mesajı aldık' diye açıklama yapıyorsun? Kim verdi sana mesajı? Anlat bakalım. Senin reisin senden değil de neden validen bilgi alıyor? Bunları da anlat. ABD'ye laf çakıyorsun, senin reisin gidiyor onunla el sıkışıyor. Aranızdaki çelişki mi derinleşti? Bunlara bir hesap ver bakalım" diye konuştu.

Bakan Soylu, Şık'a "Satılık adam, seni parasını veren satın alıyor" dedi. AKP'li milletvekilleri Ahmet Şık'a doğru yürüdü. Şık, "Bütün gücünüzü kalabalık olmaktan alın" diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler