Tıraşlanan dağdaki heyelan kamyonu yuttu!

Tıraşlanan dağdaki heyelan kamyonu yuttu!

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi’ne bağlı Çatalağzı Beldesinde faaliyet gösteren ’Eren Enerji’ şirketine ait liman sahası için tıraşlama yapılan dağda heyelan meydana geldi.

Hafriyat taşıyan bir kamyon, içindeki sürücüsüyle birlikte toprak altında kaldı. Sürücü ve yanındaki arkadaşı yaralı kurtarıldı. 

Heyelan, dün saat 22.30 sıralarında Muslu Beldesi’ndeki termik santrale ait limanın üst bölünde dağın tıraşlanması sırasında meydana geldi. Tıraşlama yapılan alandan hafriyat taşıyan ve 25 yaşındaki Cemal Erdemir yönetimindeki kamyon heyelan nedeniyle yaklaşık 80 metrelik yükseklikten devrildi. Kamyonun ön kısmı dağdan kopan toprak ve taş hafriyatlarının altında kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Gelen AFAD ekipleri, araçta bulunan 22 yaşındaki Halil Birben’i araçtan çıkardı. Bacaklarında ezilmeler olduğu belirlenen Birben, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kamyonda sıkışan sürücü Cemal Erdemir ise, yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu sağ olarak kurtarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Erdemir, ambulansla aynı hastaneye kaldırıldı. Erdemir’in her iki bacağında da kırıklar olduğu tespit edildi. Erdemir ve Birben’in sağlık durumun iyi olduğu açıklandı. Soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler