TOKİ, projeyi alt gelir grubuna yaptı da! Daireler nasıl kiralanabiliyor?

TOKİ, projeyi alt gelir grubuna yaptı da! Daireler nasıl kiralanabiliyor?

Çankırı'da 'olmaz olmaz' diye bir kavram yok! Sizin 'imkansız' dediğiniz olay bu şehirde 'bir şekilde' (!) oluyor! Ankara'nın hemen yanıbaşındaki bu şehir ortaya çıkan absürd örneklerle adeta bir 'muz cumhuriyeti'... Haberimizi okuyalım...

TOKİ, ülkenin bir çok bölgesinde 'alt gelir grubu'na özel olarak gerçekleştirdiği 2+1 daireden oluşan projesini Çankırı İnançköy'de de hayata kazandırdı. Buraya kadar güzel. Ancak projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgeden aldığımız görüntüler "Hadi yaaa!" dedirtecek cinsten...

Çankırı İnanç köy TOKİ alt gelir grubu 2+1 daireleri internet ilanlarına ve içerisinde bulunan kiracılara bakılırsa gerçek ihtiyaç sahipleri tarafından değilde, aç gözlü kişiler ve bazı emlakçılar tarafından alındığı görülmekte. 

TOKİ İLE HAK SAHİBİ ARASINDA YAPILAN SÖZLEŞME GAYET AÇIK!
Bu konuda TOKİ'nin 'hak sahibi' ile yaptığı sözleşme gayet açık... İlgili madde derki hak sahibi olanların imzalamış oldukları gayrimenkul satış sözleşmesinin, 5'inci maddesinde; “ALICI, konutunu borcu bitene kadar devredemeyecektir. Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, ALICI’nın veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, ALICI’nın, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, ALICI’nın sözleşmesi feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.” hükmü yer almakta olup, konut alıcıları konutlarını borçları bitene kadar devredememekte ve kiraya verememekte!

cankiri-inanckoy-toki-konutlar-resim-06.jpg

428 TL AYLIK TAKSİDİ OLAN KONUTLAR,
450-550 TL ARASINDA FİYATLARLA
KİRAYA VERİLİYOR!
Başvuruları 3 Eylül 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kabul edilen projede konutların yanı sıra 2 adet de ticaret merkezi bulunuyor. En düşük konut bedelinin 102 bin 771 TL, en yüksek konut bedelinin ise 118 bin 342 TL olarak belirlendiği projeden yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabildi. TOKİ İnançköy projesi için peşinat bedelleri 25 bin 692 TL ile 29 bin 585 TL arasında değişti. 180 ay vade imkanı sunulan proje için en düşük taksit bedeli 428,22 TL, en yüksek taksit bedeli ise 493,09 TL olarak belirlenmişti.

Böylesi küçük bütçelerle ve uygun rakamdaki taksitlerle satışa sunulan İnançköy projesindeki konutlar bugün 'hak sahipleri' tarafından 450-550 TL arasında fiyatlarla kiraya verilebiliyor!

Hem de TOKİ ve 'hak sahibi' arasında yapılmış ve ayrıntılarını haberimizde vermiş olduğumuz sözleşme maddesine göre!

Şimdi şu vaziyete bakalım ve "Çankırı, Muz Cumhuriyeti mi?" sorusunu sormayalım da ne soralım?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler