TR-82 kardeşliği sonucu Ankara yolu göründü!

TR-82 kardeşliği sonucu Ankara yolu göründü!

Kastamonu Ziraat Odası, Çankırı ve Sinop illerinin sivil toplum kuruluşu ve Ziraat

Odaları temsilcileri ile bir iraya gelerek, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı kapsamındaki illerde süt sığırcılığı yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili olarak programa TR-82 bölgenin de ilave edilmesi için toplantı Kastamonu’da düzenlendi.

Kastamonu Ziraat Odası Başkanlığının 2. kez organize ettiği toplantıya Kastamonu’nun yanı sıra Çankırı STK’ları tam kadro katıldı. Toplantıya Sinop ilinden katılan olmadı.

Oturum Başkanlığını Köy-Koop Başkanı Erol Akar’ın yaptığı toplantıya Çankırı Ziraat Odasının organizesiyle 60 kişilik bir ekiple Kastamonu’ya giden Çankırı ekibi bu konuda ciddi ve samimi olduğunu da gösterdi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Uysal, Ziraat Odası Genel Sekreteri Necati Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve yönetim kurulu üyeleri, Ticaret Borsası üyeleri, İlçe Ziraat odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Damızlık Süt Birliği Başkanı Ömer Çendek, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ile Kastamonu heyeti katıldı.

Toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, “Ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir bir gelişme ekonomik kaynakların rasyonel şekilde kullanımı ile mümkündür. Ekonomik kaynaklar dünyada olduğu gibi, ülkemizde bölgeler itibariyle önemli farklılıklar göstermektedir. Bu kaynakların farklılığı illerin ve bölgelerin kalkınmışlık düzeylerinde belirlenmektedir.

HAYVANCILIK ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ KURULMALI
Çankırı ilinde ve istatistiki bölge biriminde yer alan Kastamonu ve Sinop illerini de kapsayan Program ve projelerin amacı; ekonomik kalkınmada kaynak kullanımındaki etkinliği artırmak, bölgesel farklılıkların azalmasına yardımcı olmak ve beceri ve kapasitelerini geliştirmek olmalıdır. Özellikle ilimizde öncelikli tarım konusu olan hayvancılığın işletme önceliğindeki ahır boyutundan organize olmuş şekline dönüştürülmesi için Hayvancılık Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasında devletin yeterli kaynak ayırması ve bu dinamiklerin bir an önce harekete geçmesi sağlanmalıdır.” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Çankırı’nın Ankara’ya yakınlığı dolayısıyla önemli bir merkez olduğunu da belirterek “Kastamano, Sinop ve Çankırı illerinin master planlarında belirtildiği gibi, illerimizin toplam alanlarının büyük kısımlarını orman ve çayır alanları oluşturmaktadır. Bu alanların eko-turizme kazandırılması konusunda desteklerin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

ANKARA ZİYARETİ HAFTAYA
Kastamonu  Ziraat Odası Meclis Başkanı Serdar İzbeli, “Kastamonu'da 266 bin olan büyükbaş hayvan varlığımız 190 binlere kadar düştü. 5-6 yıla kadar bugün yetiştirdiğimiz büyükbaş hayvanları ancak hayvanat bahçesinde göreceğiz. Bir an önce bu proje kapsamına bizlerin de alınmasını istiyoruz” dedi.

Hazırlanan toplantı tutanağında konunun ilgili mercilere iletilmesi kararı alındı. Ankara’ya gidecek heyette Çankırı temsilcileri şu isimlerden oluştu: Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Kızılırmak İl Genel Meclis üyesi Tuğrul Kaya, Süt ve Damızlık Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ve Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler