Trabzon Valiliğini karıştıran aşk mesajı

Trabzon Valiliğini karıştıran aşk mesajı

Trabzon Valiliğinde görevli sekreter, taciz şikayetinde bulununca işinden oldu.

Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Nuri K. hakkında, kendisini telefon ve mektupla taciz ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan sekreter E.E., işinden oldu. Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi'nin eleman ihtiyacını karşılayan taşeron firmanın elemanı olan E.E.'ye önceki gün işten çıkarıldığı bildirildi. Valilikteki idari soruşturma sürerken, Özel Kalem Müdürü Nuri K. 10 gün daha izin aldı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Batman Valiliği'nden Trabzon'a atanınca, Batman İl Sağlık Müdürü'nün sekreterliğini yapan E.E.'yi de Trabzon'a tayin ettirdi ve sekreteri olarak görevlendirdi.

TELEFONA AŞK MESAJLARI

E.E., Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Nuri K.'nın emrinde çalışmaya başladı. Evli ve çocuğu bulunan Nuri K., ididaya göre göreve başladıktan birkaç ay sonra E.E.'nin cep telefonuna aşk mesajları göndermeye başladı. Müdürün bu ilgisine karşılık vermeyen E.E., iş dışında da birlikte vakit geçirme isteklerine olumsuz yanıt verince iş yerinde sorunlar yaşamaya başladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaklaşık bir ay kadar önce de iddiaya göre Nuri K.'nın akşam yemeği teklifini reddeden sekreter E.E., Özel İdare Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. Sekreter E.E., bunun ardından da Özel Kalem Müdürü Nuri K. tarafından tacize uğradığı iddiasıyla 15 gün önce Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Nuri K.'nın cep telefonuna gönderdiği çok sayıda mesajı müracaat savcısı Avni Aslan'a teslim eden E.E., ardından rapor alarak memleketi Malatya'ya gitti. Nuri K. ise olayın ortaya çıkmasının ardından izin aldı.

TAŞERON FİRMA İŞTEN ÇIKARDI

Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın talimatıyla olayla ilgili idari soruşturma da başlatıldı. Malatya'da bulunan sekreter E.E.'ye ise önceki gün Trabzon İl Özel İdaresi'nin eleman ihtiyacını karşılayan, 'Yaşam Yemek ve Temizlik Hizmetleri AŞ.' adlı firma tarafından iş akdinin feshedildiği bildirildi.

Firma sahibi Yüksel Aktaş, E.E.'nin kendilerine yolladığı ilk sağlık raporunun 16 Haziran'da bittiğini belirterek, "Ayın 22'sine kadar kendisinden haber alamadık. 22 Haziran'da yeni bir sağlık raporu yolladı. 6 günlük arada işini aksattığı ve işe gelmediği gerekçesiyle de kanun gereğince işine son verdik" dedi. Yaşanan gelişmeler karşısında mağdurken suçlu konumuna düşürüldüğünü belirten E.E. ise, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

Valilik'teki soruşturmayı yürüten Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, idari soruşturmanın devam ettiğini, olayda adı geçen kişiler ve valilik çalışanlarının ifadelerinin alındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler