Trabzonspor: 0 - Göztepe: 1

Trabzonspor: 0 - Göztepe: 1

Sahasında Göztepe'yi konuk eden Trabzonspor, rakibine mağlup olarak liderlik koltuğuna oturma fırsatını tepti.

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Göztepe'ye 1-0 mağlup oldu ve Alanyaspor'un puan kaybettiği haftada liderlik koltuğuna oturma şansını kullanamadı. Maçtaki tek gol Jerome'dan gelirken, Sörloth'un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon penaltı tartışmalarına neden oldu.

Sakatlıklar nedeniyle kadro durmakta zorlanan Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, orta sahada Ahmet Canbaz'a ilk kez ilk 11'de görev verdi. Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Abdülkadir Ömür, Ekuban, Abdulkadir Parmak, Mikel, Sturridge ve Onazi forma giyemedi.

İlk yarısı temposuz geçen karşılaşmanın ikinci yarısında Trabzonspor, rakibine inanılmaz bir baskı kurdu. Göztepe kalesinde birçok fırsat yakalayan Trabzonspor, Beto'yu geçmeyi başaramadı.

Maçın en tartışmalı anı ise Sörloth'un ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon oldu. 56'ıncı dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sörloth kendini yerde buldu ve penaltı bekledi ancak hakem Fırat Aydınus oyunu devam ettirdi.

Göztepe kalesine 15 şut atan ve bunlardan 5'inde isabet sağlayan Trabzonspor, gol atmayı başaramadı. Göztepe attığı tep golle üç puana uzanmayı başardı. Trabzonspor, böylece ligde 4 maç sonra mağlubiyetle tanışmış oldu.
Karşılaşmaya Trabzonspor hızlı başladı. 8. dakikada Göztepe'nin kullandığı köşe vuruşunun ardından savunma topu uzaklaştırdı ve Trabzonspor hızlı hücum fırsatı yakaladı. Süratle ilerleyen Yusuf Sarı atağa destek veren Sörloth'a güzel bir pas yolladı. Norveçli golcü sol taraftan ceza sahasına girerken kademeye giren Gassama son anda ayak koyarak rakibine fırsat vermedi.

Duran toplarla etkili olmaya çalışan Göztepe, 26. dakikada kornerden gole yaklaştı. Berkan'ın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Alpaslan Uğurcan'dan önce kafayı vurdu fakat top üstten dışarı gitti.

Göztepe, Trabzonspor karşısında öne geçmeyi başardı. Ani gelişen Göztepe atağına destek veren ve sağ tarafta topla buluşan Gassama ceza sahasına kavisli bir orta yolladı. Kale sahasında uygun durumda bulunan Jerome düzgün bir tek vuruşla Uğurcan'ı mağlup etti ve takımını 31. dakikada öne geçirdi.

Baskısını arttıran Trabzonspor, ataklarını sıklaştırdı. 36. dakikada ceza sahasının biraz gerisinde topla buluşan Doğan şutunu attı ama sağına iyi uzanan Beto topu kornere çeldi.

İkinci yarıda iki oyuncu değişikliği birden yapan ve Avdijaj ile Kamil Ahmet'i oyuna alan Trabzonspor, rakibine büyük baskı yaparak başladı. Savunmasını öne çıkaran Trabzonspor, rakibine geniş alan bıraktı.

Bu alanı değerlendiren Göztepe, ikinci gole 53. dakikada yaklaştı. Sağ kanattan Murat'ın yaptığı ortada Halil topu kafayla dışarı çevirdi. Ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Soner sol ayağıyla etkili bir vuruş yapamadı.
Trabzonspor'un penaltı beklediği pozisyonda oyun devam etti. 56. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sörloth kendini yerde buldu ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

Beraberlik golü için saldıran Trabzonspor, 68. dakikada tehlikeli geldi. Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada top önce ön direkteki Sörloth ardından da arka direkteki Nwakaeme'nin önünden geçti ve oyun alanını terk etti.
Bu pozisyondan beş dakika sonra Trabzonspor, inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı. Sağ tarafta topla buluşan Yusuf Sarı son çizgiye inip içeri çevirdi. Arka direkte topu önünde bulan Avdijaj şutunu atarken kaleci Beto topu ayaklarıyla çıkarmayı başardı.

Son dakikada Trabzonspor'un geliştirdiği atakta Beto yine gole izin vermedi. Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada Koray etkili bir kafa vuruşu yaptı ama kaleci Beto'dan harika bir kurtarış geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-0 Göztepe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla puanını 12 yapan Göztepe, maç fazlasıyla 10. sıraya yükseldi. 16 puanda kalan Trabzonspor, 4. sırada yer aldı.

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları:
İttifak Holding Konyaspor: 1 - Gençlerbirliği: 1
Alanyaspor: 0 - Medipol Başakşehir: 0
Antalyaspor: 1 - Beşiktaş: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler