Trabzonspor: 1 - Giresunspor: 1

Trabzonspor: 1 - Giresunspor: 1

Lider Trabzonspor, Sivasspor'un ardından Giresunspor karşısında da 2 puan bıraktı! Bordo-mavililer, kaleci Okan Kocuk'a takıldı!

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Trabzonspor ile Giresunspor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı’nda oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Giresunspor kalecisi Okan Kocuk, kalesinde devleştiği maçta Bakasetas’ın 90+6’da tekrar edilen penaltısını iki kez kurtararak takımına 1 puanı getirdi.

Karşılaşmaya Konyaspor’un 8 puan önünde çıkan Trabzonspor, geçen haftaki Sivasspor beraberliğini telafi etmek için çıktığı maçta iki puan bıraktı!

Giresunspor 68. dakikada Umut Nayir’in golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor maç boyunca gol için yüklendiği rakip kalede Okan Kocuk’a takıldı. Bakasetas, Cornelius’un etkili şutları karşısında devleşen Okan, 78. dakikada Cornelius’un kafa vuruşuna çare bulamadı: 1-1.

Trabzonspor, 90+4’te VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Bakasetas, kullandığı ilk penaltıda kaleci Okan’a takıldı ancak vuruştan önce ceza sahası ihlali nedeniyle atış tekrarlandı. Yunan oyuncu, ikinci penaltıyı kalecinin sağ köşesine gönderdi. Kaleci Okan ikinci penaltıyı da köşeden çıkararak maçın 1-1 bitmesini sağladı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor 51 puana yükseldi. Giresunspor ise 26 puanla 14. sırada haftayı tamamladı. 2. sırada ve bir maçı eksik olan Konyaspor ise 42 puanda…

Ligin 23. haftasında Trabzonspor, Pazar günü deplasmanda Galatasaray’ın konuğu olacak. Giresunspor ise aynı gün sahasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak.

BAKASETAS’A OKAN İZİN VERMEDİ

Maçın 54. dakikasında Bakasetas’ın uzak mesafeden çektiği sert şutta kaleci Okan köşeye çok iyi uzanarak topu kornere çelmeyi başardı.

YİNE OKAN KOCUK!

65. dakikada Trabzonspor, Giresunspor kalesinde yine tehlikeli oldu! Bakasetas’ın uzak köşeye gönderdiği topta kaleci Okan gole izin vermedi ve pozisyon kornerle devam etti.

DENGEYİ UMUT NAYİR BOZDU

Rakip kaleye az ama öz gelen Giresunspor 68. dakikada aradığı golü buldu! Sol kanttan topu alan Aziz Behich topu ön direğe hareketlenen Umut Nayir’e gönderdi, Umut sağ ayağıyla çok klas bir dokunuş yaparak direk ve Uğurcan’ın arasından topu ağlara gönderdi: 1-0

CORNELIUS YİNE SAHNEDE

Eşitlik golünü arayan Trabzonspor, 78. dakikada beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelen bordo-mavililerde Peres’in yaptığı ortada ceza sahasındaki Cornelius rakibinden önce davranarak kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1. Danimarkalı golcü 21. lig maçında 11. golünü atmayı başardı.

OKAN BU KEZ İZİN VERMEDİ

Galibiyet için Giresunspor kalesine yaptığı atakları sıklaştıran Trabzonspor, yine Cornelius gole yaklaştı. Arka direkte yaptığı kafa vuruşunu köşeden kaleci Okan kornere çelmeyi başardı.

90+4’TE PENALTI KARARI

Galibiyet için yüklenen Trabzonspor, 90+4. dakikada penaltı kazandı. Cornelius’un pas vermek istediği pozisyonda top stoper Alexis Perez’in eline çarptı. Tüm stat penaltı itirazında bulunurken, hakem VAR ekranından pozisyonu izledi.

Pozisyon sonrasında Trabzonspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Bakasetas 90+5’te kullandığı penaltı Okan Kocuk’a takıldı! Ancak bu penaltıda Giresunspor’dan ceza sahasına vuruş öncesi oyuncu girince penaltı VAR kontrolü sonrasında tekrarlandı.

Bakasetas yine geçtiği penaltıda topu bu kez diğer köşeye gönderdi ve kaleci Okan sağına uzandığı vuruşta gole izin vermeyerek maçın skorunu belirledi.

Süper Lig'de günün skorları:
Çaykur Rizespor: 0 - Antalyaspor: 0 (yarıda kaldı)
Göztepe: 2 - DG Sivasspor: 1
Kayserispor: 1 - Başakşehir FK: 0 
Fenerbahçe: 2 - Altay: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler