Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 1

Trabzonspor: 2 - Fenerbahçe: 1

Trabzonspor, 8 yıllık hasrete son verdi ve 2010'dan sonra ilk kez Fenerbahçe'yi yendi. Bordo mavililer, üstün oynadığı maçı 2-1 kazanarak geçen haftaki Malatya yenilgisini unutturdu. Fenerbahçe ise 3 maç sonra kaybetti. 

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, kritik maçta iki genç oyuncusuna 11'de görev verdi. Bordo-mavili takımın teknik adamı, kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Kosta Rikalı Esteban Alvarado'ya forma vermeyerek 22 yaşındaki Uğurcan Çakır'a kaleyi teslim etti. Bu sezon sadece Türkiye Kupası'nda, BUGSAŞ Spor ile oynanan karşılaşmada bordo-mavili takımın kalesini koruyan Uğurcan Çakır, ilk kez ligde forma giydi.

Karaman, stoperde İran Milli Takım kampından sakat dönen Majid Hosseini'nin yerine de 20 yaşındaki Hüseyin Türkmen'i sahaya sürdü. Ligde geçen hafta Yeni Malatyaspor maçının son 36 dakikasında Hosseini'nin yerine oyuna giren genç oyuncu, Trabzonspor'da ligde ilk kez 11'de sahaya çıktı. 

Volkan Demirel, Carlos Kameni, Nabil Dirar, Aatıf Chahechouhe ve Ozan Tufan'ın kadro dışı olduğu Fenerbahçe'de Galatasaray derbisinin ardından ceza alan Jailson Marques Siqueira ve Roberto Soldado ile sakatlıkları süren Alper Potuk, Şener Özbayraklı, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin ile hasta olan Benzia, Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı. Teknik sorumlu Erwin Koeman, ligin 12. haftasında sahalarında 2-0 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, Şener Özbayraklı'nın yerine Isla'ya görev verirken savunmanın önünde sakatlığı düzelen Mehmet Topal'ı oynattı.

Maçın başından itibaren Trabzosnpro, baskıyla Fenerbahçe kalesine yüklendi. Üstüste şutlarla Harun'un kalesinde tehlikeler yarattı. Fenerbahçe'nin etkisiz kaldığı bölümlerde kontrolü tamamen ele alan bordo mavililer, öne geçme fırsatı da yakaladı. 25. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, barajda bulunan Slimani topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. 26. dakikada Rodallega'nın kullandığı penaltı atışında, kaleci Harun Tekin sağ tarafına gelen topu yatarak çeldi. Harun böylece 2014-15 sezonundan bu yana kalesine gelen 21 penaltıdan 9'unu kurtarmış oldu. 

İlk yarıda rakip kaleye 16 şut atan Trabzonspor gol bulamazken, 2. yarı da aynı tempoda başladı. Bordo mavililer, 2. yarıdaki ilk pozisyonunda golü buldu. 50. dakikada Pereira'nın nefis ortasında Novak, Ayew'den daha yükseği sıçrayarak takımını öne geçrien gole imza attı. 

Golden sonra rakip kalede inanılmaz posizyonlar bulan Trabzonspor, 50 ile 60. dakikalar arasında 4 kez gole çok yaklaştı ama Harun ve direk gole izin vermedi. Rakibinin top kayıplarıyla etkili olmaya devam eden bordo mavililer, 74'te farkı ikiye çıkardı. Slimani'nin hatalı pasını kapan Sosa, muhteşem bir golle takımını rahatlattı. 

Ancak Fenerbahçe, ppes etmedi ve 82. dakikada farkı bire indirdi. Eljif'in getirdği topta Barış Alıcı, Frey'i gördü. Golcü isim de üst üste 3. maçta golünü atarak farkı bire indirdi.  

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Trabzonspor, 8 yıl sonra Fenerbahçe'yi yenerek 19 puana yükselirken 3 maç sonra kaybeden Fenerbahçe ise 13 puanda kaldı. 

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları:

Demir Grup Sivasspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1
Akhisarspor: 2 - Bursaspor: 4
Kasımpaşa: 3 - Evkur Yeni Malatyaspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler