Trabzonspor Basel’i tek golle yendi

Trabzonspor Basel’i tek golle yendi

Deprem felaketi ile sarsılan Türkiye Trabzon'da tek yürek oldu... UEFA Konferans Ligi'nde Basel'i konuk eden bordo mavililer maçı 1-0 kazanarak ülkemize biraz da olsa moral oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu 3. sırada tamamlayarak Konferans Ligi’ne play-off turunu katılmaya hak kazanan Trabzonspor, play-off turu ilk maçında güçlü İsviçre ekibi Basel’i 1-0 mağlup etti.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Türkiye’de yapılan ilk resmi maçta, tüm takım taraftarlarının birleştiği dayanışma gecesi yaşandı.

TARAFTARLAR TRİBÜNDE BÜTÜNLEŞTİ

Soğuk ve zaman zaman kentteki kar yağışlı havaya rağmen taraftarlar, karşılaşmaya ilgi gösterdi. 32 bin dolayında bilet satıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da Akyazı Stadı’nda Trabzonspor’a destek verdi. Kilis, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman şehirlerinin isimlerinin yer aldığı pankartlar tribüne asıldı. Taraftarlara maç öncesi de Türk bayrağı dağıtıldı.

Tüm hasılatının depremzedelere aktarılacağı maçın ayrıca çıkartılan hatıra biletleri de yoğun ilgi gördü. Milli yas ilan edilen ülkemizde yaraları sarmak için yeniden birleşilen maçta isteğimiz, arzumuz kazanmaktı. Trabzonspor tek golle de olsa Basel karşısında kazanmayı başardı ve bu galibiyet Türkiye’yi günler sonra biraz da olsun tebessüm ettirdi.

GALİBİYET GOLÜ LARSEN’DEN

İlk yarısı 0-0 eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısında Larsen sahneye çıktı. 65. dakikada Bakasetas’ın şutunda dönen topu tamamlayan Larsen golü atarak galibiyeti getiren isim oldu. Öte yandan, Maxi Gomez’in Trabzonspor adına kaydettiği ikinci gol, VAR kararıyla iptal edildi.

Bordo mavili oyuncular, Larsen’in golünden sonra kenara gelerek ay yıldızlı formayı havaya kaldırarak birlik mesajı verdi. Play-Off gecesinde ilk maçı kazanan Trabzonspor rövanşı 23 Şubat’ta İsviçre’de oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler