Trabzonspor’un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Trabzonspor’un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti

Trabzonspor'un başında 4 kez lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 4 Süper kupa kazanan efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı 87 yaşında hayatını kaybetti.

TRABZONSPOR’un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı hayatını kaybetti. Şampiyonluğu ilk kez Anadolu’ya taşıyan 4 kez lig kupasını Trabzonspor’a getiren efsane isim Ahmet Suat Özyazıcı 87 yaşında hayata veda etti. Bir süredir alzehmier tedavisi gören büyük futbol adamı ikinci ligden çıkardığı Trabzonspor ile Süper Lig’de 4 kez şampiyonluk yaşamış ve tam 18 kupa kaldırmıştı.

Trabzon’daki futbol kültürünün bağrında yetişen Özyazıcı, Trabzon’daki futbol kulüplerinin Trabzonspor çatısı altında birleşmesiyle bordo mavililerde futbolculuk kariyerine başladı.

ANADOLU İHTİLALİNİN MİMARI

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Özyazıcı, Trabzonspor’u değişik dönemlerde çalıştırmıştır. Trabzonspor’un Anadolu İhtilali yaparak, 1975-1980 ve 1983-84 aralıklarında kazandığı şampiyonlukların mimarı oldu.

Bu şampiyonluklarla Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşmiş; İstanbul takımları olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dışında ilk kez bir Anadolu takımı şampiyon olmuştur.

Özyazıcı’nın bu başarıları, onun Trabzonspor taraftarları arasında “efsanevi” olarak tanımlanmasını sağlamıştır. Özyazıcı ayrıca Türkiye’nin en çok şampiyonluk gören 2. yerli teknik direktörüdür.

Ahmet Suat Özyazıcı ayrıca Trabzonspor’a kazandırdığı 4 şampiyonluğun yanı sıra 4 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 2 kez Başbakanlık Kupası şampiyonluğu, 3 kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir kere düzenlenen Kıbrıs Barış Kupası şampiyonluğu kazandırmıştır.


Geçtiğimiz aylarda evde düşmesi sonucu kalçası kırılan Trabzonspor'un efsane teknik direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, ameliyat geçirmiş ancak eski sağlığına kavuşamamıştı. Abdullah Avcı, efsane teknik direktöre doğum gününde kasket ve forma hediyesi götürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler