Trafik magandaları Hasan ve Hüseyin Sel tutuklandı!

Trafik magandaları Hasan ve Hüseyin Sel tutuklandı!

Baklava zincirleri sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Pendik'te, 6 Temmuz günü 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan'ın da içinde bulunduğu ve eşi Yunus Emre Bahçıvan'ın kullandığı aracın önünü keserek, dikiz aynasını kıran, tekmeleyen ve camlarını kırmaya çalışan Seydioğlu baklava zincirlerinin sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel, emniyetteki ifadelerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesine getirildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından, Hasan Sel “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, sürücü Hüseyin Sel ise “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

“EMNİYET ŞERİDİ KULLANMADIM”
Annelerinin şeker komasına girdiği haberi üzerine apar topar Kastamonu'ya gitmek için yola çıktıklarını anlatan Hasan Sel emniyet ifadesinde emniyet şeridini kullanmadıklarını söyledi. Sel, “ Söz konusu aracı sollarken, ani bir şekilde bizim aracımızın önüne doğru geldi. Biz ani fren yapıp durduk. Biz hasar oluşmadı. Bizim aracın sol şoför tarafı yan aynası katlandı. Bir şey olmadığını gördük. Elimizle ‘önemli değil' tarzı işaret yaparak yolumuza devam ettik. Söz konusu araç peşimizden gelerek sağ tarafımızdan emniyet şeridini de kullanarak bizim yanımıza geldi. Bizim aracın sağ tarafına yaklaşarak kasıtlı olarak sağ yan aynamıza çarptı. Sonrasında camını açarak bize küfür ederek bağırdı. Eliyle ‘dur' işareti yaptı. Biz yine acelemiz olduğu için durmadık. Ben elimle ‘ne var, hayırdır' işareti yaptım. Hiçbir şekilde küfürlerine karşı küfürle ya da kötü bir sözle karşılık vermedim. Yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Sonra arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı” ifadelerini kullandı.

“GEÇİŞ MESAFESİ OLMADIĞI İÇİN KAPUTUNA ÇIKTIM”
Hamile kadın ile eşinin bulunduğu aracın kendi araçlarına arkadan üç kez çarptığını iddia eden Hasan Sel, “Araçtan inerek aracının başına gittik. İndiğimizde görüntüye yansımayan tahrik edici el hareketleri yapmaktaydı. Yanına geldiğimde camını açmasını istedim, camı açmadı. Bana ‘aynamı kırdın' diye yan aynasını gösterdi. Ben de o anın stresi ve psikolojik durumu ile istem dışı yan aynasını kırdım. Sonra aracını bizim araca çarptığı için, geçiş mesafesi olmadığı için aracın üzerinden geçmek zorunda kaldım. Bu geçiş esnasında kaput üzerine bastım. Sonra aracımıza binerek yolumuza devam ettik. Kastamonu'ya hasta annemin yanına gittim. Şikayet olduğunu öğrenerek polis merkezine geldik. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Ben kesinlikle bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Ve ‘hamileyim' diye bağırmasını camlar kapalı olduğu için duymadım. Olay sırasında üzerimde bulunan ruhsatlı tabancamı kendi rızamla polis merkezine teslim ediyorum. Ağır tahrik altına böyle bir olay yaşandı. Bize küfür etmesinden ve aracımıza kasten verilen zarardan dolayı söz konusu aracın sürücüsünden şikayetçiyim” dedi.

“ARACIMIZA VERİLEN ZARARDAN DOLAYI ŞİKAYETÇİYİM”
Olayı anlatan aracın sürücüsü Hüseyin Sel ise, ağabeyinin aksine bazı noktalarda emniyet şeridini kullandıklarını söyleyerek, “Yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı. Çarpmasıyla durdum. Ayrıca bel fıtığı ameliyatlıyım ve belimde platin takılıdır. Çarpma anında belim incindi. Ağrılarım devam etmektedir. Araçtan indiğimde maksadım olayı yatıştırmak, onlarla konuşmaktı. Olayı yatıştırmak niyetindeydim. Zaten kaydedilen görüntülerde duruşum ortadadır. Araçtaki bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Daha sonra sosyal medyaya yansıyan görüntüden öğrendim. Aracın camları kapalı olduğu için bayanın söylediklerini duymadım. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm. Şahsıma yapılan linç tehlikeli boyuta ulaşmıştır. Bize küfür etmesinden ve aracımıza kasten verilen zarardan dolayı söz konusu aracın sürücüsünden davacı ve şikayetçiyim” diye konuştu.

“ÖZÜR DİLEMEYE HAZIRIM”
Savcılık sorgusunda olay gününü anlatan Hüseyin Sel, “Ağabeyime ‘Boşver bırak hadi gidelim' dedim. Eğer camı açmış olsalardı özür dileyip ağabeyimi de alıp götürecektim. Ben bayanın olduğu araçla hiçbir diyaloğa girmedim. Hamilelik olayını sosyal medyadan öğrendik. Bu olaydan dolayı üzgünüm. Maddi manevi zararlarını giderip, özür dilemeye hazırım. Firmamız ve ailemiz bu durumdan zarar görmüştür. Biz de hakaret ve mala zarar verme nedeniyle şikayette bulunduk. Ama duruma göre şikayeti geri çekeriz” dedi.

“O ANKİ PSİKOLOJİMLE ÖN KAPUTTA ZIPLADIM”
Hasan Sel ise, “Olayın bu aşamaya gelmiş olması nedeniyle bir anlık heyecanla şahsın aynasına zarar verdim. İki araç birbirine bitişik olduğu için geçmek için de diğer aracın kaputuna bastım. O anki psikolojimle ön kaputta zıpladım. Kesinlikle hamilelikle ilgili bir şey duymadım” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDILAR
Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Hasan ve Hüseyin Sel kardeşler, araçta bulunan kişilerin hürriyetini kısıtladıkları ve saldırgan tavırla müştekilere baskı yaptıkları gerekçesiyle üzerine atılı suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler