Trakyada kesilebilecek kurbanlıklar geldi!

Trakya'da kesilebilecek kurbanlıklar geldi!

Avustralya'dan, Trakya bölgesinin

kurbanlık ihtiyacının karşılanması amacıyla ithal edilen 78 bin küçükbaş ile 4 bin 800'ü kasaplık toplam 5 bin 995 büyükbaş hayvan Kocaeli'ne getirildi.

Et ve Balık Kurumunun açtığı kasaplık hayvan ithalatı ihalesini kazanan Hicazi Ghohseh firmasınca Avustralya'dan getirilen hayvanları taşıyan Panama bandıralı Maysora Nassau adlı gemi Derince Limanına yanaştı.

Veterinerlerce yapılan sağlık kontrolünün ardından kamyonlara yüklenen kasaplık 4 bin 800 büyükbaş hayvan, Bursa ve Sakarya'daki kesim merkezlerine sevk edilmeye başlandı.

Trakya bölgesinin kurbanlık hayvan ihtiyacının karşılanması amacıyla ithal edilen 78 bin küçükbaş hayvanın ise Tekirdağ'a götürüleceği ve burada Et ve Balık Kurumunca satışının yapılacağı belirtildi.

HAYVANLAR 24 GÜNDE GELDİ
Bin 1195 büyükbaş hayvanın ise Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla besicilere dağıtılacağı ve bunun bir ilk olduğu öğrenildi. Bu arada, söz konusu geminin Avustralya'dan Türkiye'ye 24 günde geldiği ifade edildi.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithal edilen hayvanların 2 bininin Sakarya'daki, 2 bin 800'ünün ise Bursa'daki kombinada kesileceği söyledi.

Bin 195 büyükbaş hayvanın ise kendilerine verilen söze istinaden besicilere dağıtılmak ithal edildiğini ifade eden Tunç, "Bu hayvanlar Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerine dağıtımı yapılacak. Bunu çok istiyorduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Bunların besi yapılmak üzere ithal edilen ilk canlı hayvanlar olduğuna dikkati çeken Tunç, "5-6 aydır kasaplık hayvan ithalatı yapılıyor ancak besi yapılmak üzere ilk hayvanlar bugün geldi. Daha önce besi yapılmak üzere canlı hayvan ithal edilmemişti. Büyükbaş kurbanlıklar da kasım ayının içinde gelecek" diye konuştu.

Bülent Tunç, ithal edilen büyükbaş hayvanların "angus", küçükbaşların ise "merinos" cinsi olduğunu sözlerine ekledi. (kaynak: haberciler.com)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler