Transseksüel Öykü CHPden milletvekili aday adayı

Transseksüel Öykü CHP'den milletvekili aday adayı

Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, CHP'den millevekili aday adayı oldu.

Bursa’da kısa adı ’Gökkuşağı’ olan Türkiye’nin ilk Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği’nin Başkanı transseksüel Öykü Özen, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Öykü Özen, "Milletvekili aday adaylığımla, Türkiye’de bir tarih yazacağım" dedi.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. CHP’nin, ’herkesin partisi’ sloganıyla çalışmalar yaptığını belirten Özen, "CHP, toplumun her kesime sahip çıkan bir parti. Biz toplumun ötekileştirilmiş kesimi olarak görülüyoruz. Ancak bizim de diğer insanlardan farkımız yok. Bunu kanıtlamak ve özellikle eşcinsellerin sorunlarını TBMM’ye taşımak için aday adayı olmaya karar verdim. Milletvekilliği aday adaylığımla, Türkiye’de bir tarih yazacağım" diye konuştu.

CHP Genel Merkezi’ne bugün giderek Bursa’dan aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyleyen Öykü Özen, Türkiye’de büyük bir kısmı gizli olmak üzere 10 milyona aşkın eşcinsel olduğunu öne sürdü. Özen, "Sadece eşcinsellerin oyları bana yeter. Artık bizim de TBMM’de yer almamız gerekiyor. Bunun için de CHP’yi uygun gördüm. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok samimi olduğuna inanıyorum" dedi.

Milletvekili seçildiği taktirde TBMM’ye ilk kez bir transseksüelin gireceğini ifade eden Öykü Özen, "Milletvekili olmayı istememin nedenlerinden biri de eşcinsellere karşı önyargıların yıkılmasını sağlamak. İnsanlar eşcinselleri sadece eğlence ortamlarında tanıyorlar. Gerçek hayatta da yaptığımız başarılı çalışmaları herkesin görmesini istiyorum. Dernek üyesi arkadaşlarım da aday adaylığımdan dolayı çok mutlu ve umutlu. Artık bir şeylerin değişeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Öykü Özen, aday adaylığı döneminde, ’Geçin bunları geçin. Tek kalemde silin. Yeni bir gelecek için Öykü Özen’e oy verin’, ’Siyasete renk geldi, meclise neşe geldi’, ’İşte sizin yeni umudunuz Öykü Özen’, ’Meclisin bir Osmanlı Kadınına ihtiyacı var. İşte o benim’, ’Neden CHP? Herkes için olduğu için’ sloganlarını kullanacağını söyledi.

kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler