Tren faciasında skandal: Seçimden 3 gün önce iptal edilen ihale 24 cana mal oldu

Tren faciasında skandal: Seçimden 3 gün önce iptal edilen ihale 24 cana mal oldu

Çorlu'da meydana gelen tren faciasına ilişkin çok ciddi bir skandal gündeme geldi. 11 Haziran'da hattın bakımı için ihaleye çıkıldı. Ancak ihale seçimden 3 gün önce iptal edildi.

Tekirdağ Çorlu'da meydana gelen ve son açıklamalara göre 24 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve 318 yurttaşın da yaralandığı tren kazasına ilişkin çarpıcı bir detay daha var. Kazanın aşırı yağmur nedeniyle rayların altındaki toprağın boşalması olduğu iddia edilmişti. Kazanın meydana geldiği  İstanbul Halkalı-Tekirdağ Muratlı arasındaki tren yolunun bakımı için Devlet Demir Yolları 11 Haziran tarihinde ilan vererek, 6 Temmuz'da yapılacak olan ihaleyi duyurdu.

İHALE SEÇİMDEN 3 GÜN ÖNCE İPTAL EDİLDİ
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Tren yolundaki bakımın yapılması için çıkılan ihale 21 Haziran 2018'de iptal edildi. İddiaya göre ihalenin iptal nedeni ödenek olmaması. İşte ihalenin  ilanı ve iptal duyurusu;

iptal-resim-07.jpg

İhalenin iptal nedenine gelince; Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı ancak ihalenin ödenek tahsis emrinin bir türlü çıkmaması nedeniyle iptal edildiği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler