TRT dizisine AKP döneminde belediye şirketinden 22.7 milyon TL

TRT dizisine AKP döneminde belediye şirketinden 22.7 milyon TL

İBB’nin AKP tarafından yönetildiği 2018 yılında TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği “Mehmetçik Kut’ül Amare” dizisine belediyenin iştirak şirketlerinin 22 milyon 750 bin TL aktardığı ortaya çıktı.

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun sosyal medya hesabından "Az bilinen olaylar" notuyla AKP döneminde belediyede yaşanan usulsüzlükleri anlatmaya devam etti.

2019 öncesinde İBB’de muazzam bir israf olduğunu belirten Ongun "İstanbullu'nun milyonlarca lirası hizmete değil, tuhaf tuhaf işlere aktarıldı. Özel bir şirketin yapımcısı olduğu TV dizisine aktığı gibi..." dedi.

TRT DİZİSİ İÇİN İBB ŞİRKETLERİ DEVREDE

TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği "Mehmetçik Kut’ül Amare" dizisi için İBB’nin iştirak şirketlerinin adeta seferberlik başlattığını ifade eden Ongun, şu bilgileri paylaştı:

"Sene 2018’in ilk ayları. 2018’de yıllık bütçesi 92 milyon olan Medya AŞ diziye sponsorluk anlaşmasıyla tam 12 milyon 750 bin lira aktarılıyor. Söz konusu tarihte dolar 4 lira bile değil. Medya AŞ yetmiyor daha sonra görevi sosyal konut yapmak olan KİPTAŞ, Kültür AŞ, gaz dağıtıcısı İGDAŞ ve o dönem vergi borcuna batırılmış, İBB ihalelerine bile giremeyen asfalt şirketi İSFALT da 2 milyon 500 biner lira daha sponsor oluyor."

“İBRETLİK BİR İSRAF DOSYASI”

İBB şirketlerinden toplamda 22 milyon 750 bin liranın, özel bir şirketin yaptığı diziye aktarılmasına tepki gösteren Ongun "Dönemin 6 milyon doları, bugünün yaklaşık 180 milyon lirası. İş kulpuna uydurulduğu için bu dosya sadece ibretlik bir israf dosyası olarak tarihteki yerini aldı. İstanbullular'ın vergileri bir zamanlar işte böyle çarçur ediliyordu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler